marți , 27 octombrie 2020, 03:37
Home / Local / Actualitate / Palatul copiilor Vaslui, recunoaștere europeană

Palatul copiilor Vaslui, recunoaștere europeană


Palatul Parlamentului a găzduit festivitatea de decernare a certificatelor care atestă statutul de Şcoală Europeană pentru unităţile de învăţământ din ţară, în următorii trei ani şcolari.
Ediția din 2017 are o încărcătură simbolică aparte: marchează împlinirea a 30 de ani de la lansarea programelor europene din domeniul educației și formării profesionale, 20 de ani de când unităţile de învățământ din România participă la aceste programe europene, 10 ani (1 ianuarie 2007) de când România a aderat la Uniunea Europeană și 60 de ani (25 martie 1957) de la semnarea Tratatului de la Roma prin care a fost instituită Comunitatea Economică Europeană (EEC).
La nivel național s-au înscris în competiție un număr de 117 școli, dintre acestea 63 au fost declarate câștigătoare.
La nivelul județului Vaslui au aplicat pentru acest titlu 4 școli, toate fiind câștigătoare. Printre aceste unități de învățământ se află și Palatul Copiilor Vaslui, primul Palat din țară care a candidat și obținut titlul de ”Școală Europeană”, fiind, de altfel, prima instituție de gen care a avut aprobat un proiect de parteneriat multilateral Comenius, derulat în perioada 2013- 2015.
”Pe lângă acest proiect au punctat și valorat mult în competiția pentru obținerea certificatului, numeroasele relații de parteneriat, la nivel european, pe care formațiile artistice de la Palat, le-au avut, în ultimii trei ani, perioada de evaluare pentru candidatură. Este vorba de Corala Fantasia, Fanfara Rotaria, grupurile de gimnastică și dans, cercurile de muzică ușoară și populară, cercul de matematică aplicată în tehnica de calcul. Au fost valorificate și punctate și numeroasele rezultate obținute la nivel național de cercurile de Automodele, Pictură, Șah, Pian, Cenaclu literar. Astfel, la criteriul rezultate la concursuri, Palatul Copiilor a intrat în competiție cu un număr de peste 1.000 de diplome, obținute doar la nivel internațional și național”, a declarat Mirela Nistoroschi, directorul Palatului copiilor Vaslui, cea care a condus delegația la ceremonia de la Palatul Parlamentului, din care au mai făcut parte un reprezentant al elevilor, Smaranda Elena Spumă, profesor Aurelia Toniță, consilier educativ.
Alături de cei trei reprezentanți ai Palatului copiilor s-a aflat inspectorul pentru proiecte educative din cadrul Inspectoratului Școlar Județean, profesor Landiana Mihnevici.
Ceremonia a fost organizată de Ministerul Educației, reprezentat de inspectorul general, prof. Marinica Stoian. Din comitetul de premiere au făcut parte Ministrul Educației, Pavel Năstase, Ariana Oana Bucur- secretar de stat în Minister, Monica Calotă- director A.N.P.C.D.E.F.P., reprezentanți ai Comisiei Europene în România și ai Biroului de Informare al Parlamentului European în România.
Președintele Comisiei pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport din Parlamentul României, senatorul Ecaterina Andronescu, a acordat Diploma de Onoare Palatului Copiilor Vaslui, „în semn de prețuire pentru strădaniile neobosite de a da strălucire învățământului românesc”.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Criză de sânge la nivel de județ!

Județul Vaslui se confruntă cu o criză de sânge, Centrul Județean de Transfuzii Sanguine (CJTS) …

Atenție bârlădeni! Tot orașul rămâne, din nou, fără apă potabilă!

Primăria municipiului Bârlad anunță, prin intermediul paginii oficiale de facebook, că întreg orașul va rămâne …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *