marți , 20 octombrie 2020, 18:31
Home / Local / Actualitate / Evaluarea Naţională decurge normal

Evaluarea Naţională decurge normal


Ziua de astazi a fost tensionată pentru absolvenţii de gimnaziu care au susţinut prima probă a Evaluării Naţionale, cea scrisă la limba şi literatura română. Aşa cum era programat, candidaţii au intrat în sălile de examen la ora 8.30, iar o jumătate de oră mai târziu, unităţile de învăţământ deveniseră adevărate fortăreţe: uşi blocate, sumedenie de profesori supraveghetori, poliţişti şi jandarmi.
Absolvenţii de clasa a VIII-a au avut de motivat apartenenţa unei poezii la genul liric, dar şi de redactat o naraţiune de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei competiţii sportive.
Pe măsură ce se apropia ora 11, elevii au început să părăsească sălile de examen, majoritatea declarându-se mulţumiţi de ceea ce scriseseră în lucrări.
“Subiectele au fost uşoare, ba chiar mai simple decât la simulările din timpul anului şcolar. Ne aşteptăm să luam note la de 8,50 în sus. Ne e frică de matematică, dar până la examen mai învăţăm câteva formule, mai facem câteva exerciţii”, au spus elevii din mai multe unităţi de învăţământ.
La Vaslui, pentru Evaluarea Naţională s-au înscris 3.534 de absolvenţi de clasa a opta, însă la proba de română s-au prezentat doar 3.460. Examenul va continua miercuri, cu proba de matematică.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Batalionul 202 Apărare CBRN Huși, la ceas aniversar: 7 decenii de istorie și excelență militară!

Astăzi, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, a participat la activitățile dedicate aniversării a …

Accident în apropiere de Crasna! Implicat un microbuz cu 21 persoane!

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă echipată cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *