vineri , 23 octombrie 2020, 13:32
Home / Local / Actualitate / Dascălii vasluieni, premiaţi pentru excelenţă

Dascălii vasluieni, premiaţi pentru excelenţă


La Vaslui, excelenţa în educaţie se premiază. Casa Corpului Didactic (CCD) și Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) au reuşit să pună în operă un alt eveniment de excepţie, dedicat Zilei învăţătorului. Manifestarea, găzduită de Casa de Cultură “Constantin Tănase”, s-a bucurat de o sală plină, publicul, format din cadre didactice venite din toate zonele judeţului, fiind surprins de momentele artistice de calitate.
Față de anul trecut, organizatorii au ținut ca performanța în educație să fie evidențiată pe categorii. Primele au fost educatoarele, au urmat învățătorii, apoi profesorii, după care proaspeții pensionari, care au primit câte o diplomă de excelență și flori din partea reprezentanților ISJ.
”Trebuie să fie bucuroși cu au prin acest moment și că în continuare își pot vedea frumos, așa cum au făcut-o de fiecare dată, de viața lor, de familie și de tot ce le este drag. Un singur lucru vreau să-i asigură, că am toată admirația, toată prețuirea și tot respectful pentru ei. Vă rog să-i aplaudați, să le urăm multă sănătate și să dea Dumnezeu să aibă o viață lungă și frumoasă, cum au avut-o până acum ca dascăli”, a declarat Gabriela Plăcintă, inspectorul general al ISJ Vaslui.
Dascălii pensionari au ținut să transmită un mesaj către tânăra generați de profesori, cerându-le să ducă pe mai departe educația de calitate.
”Aveți tot timpul din lume să știți ce sentimente ne încearcă în aceste momente, când ne încheiem activitatea. Sunt niște sentimente tare ciudate, de la senzația de că timpul a trecut foarte repede, până la faptul că nici nu știi când a trecut această perioadă. Vă doresc să fiți sănătoși, cu mintea frumoasă. Să aveți inima caldă față de elevi, așa cum, cu siguranță, o aveți acum”, a precizat Mihaela Mititelu, proaspăt cadru didactic ieșit la pensie.
Șefa învățământului vasluian nu a uitat să amintească de calitatea sistemului educațional județean, care și în acest an o parte din instituțiile școlare au obținut titlul de ”Școală Europeană”.
”În primele cinci locuri, în ultimii cinci ani, dacă socotim, sunt 25 de premianți. Aflați că județul Vaslui are 10 premii, dintre care trei sunt premii I”, a completat Gabriela Plăcintă, care a ținut să o evidențieze în fața publicului pe o tânără profesoara, implicată în activități de voluntariat. Este vorba despre Elena Lupu, de la Școala ”Ion Creangă Huși”.
”Am mari emoții. Vă mulțumesc din suflet pentru luade, în special doamnei inspector, cea care m-a descoperit. Urmează să predau în școlile vulnerabile din jurul Bucureștiului și sper să-mi fac treaba foarte bine. Sper să-i ajut pe acei copii să ajungă departe”, a spus Elena Lupu.
În acest an nu au fost uitați laboranții și bibliotecarii, care au fost primiți pe scenă cu aplauze.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Reprezentanţii Episcopiei Huşilor sunt îngrijoraţi de creşterea cazurilor de infectare şi fac apel la respectarea măsurilor

Reprezentanţii Episcopiei Huşilor au transmis, într-un comunicat de presă că au luat act ”cu îngrijorare” de …

Dumitru Buzatu a preluat noul mandat în fruntea CJ! Astăzi a depus jurământul!

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu (PSD), a depus, astăzi, jurământul de credinţă pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *