sâmbătă , 31 octombrie 2020, 03:03
Home / Local / Actualitate / Merg la etapa națională

Merg la etapa națională


Școala ”Vasile Alecsandri” Vaslui a găzduit, în premieră, etapa județeană a Olimpiadei „Meșteșuguri artistice tradiționale”. Concursul a adunat 12 elevi din Bârlad și Vaslui, care au reșit să surprindă în mod plăcut comisia de evaluare, fiind premiați cu toții. Din păcate, la etapa națională, care va avea loc la Muzeul Civilizației Populare Tradiționale „Astra”, din Dumbrava Sibiului, vor merge doar patru elevi.
Este vorba despre Viviana Vasluianu, de la Liceul Pedagogic Bârlad, îndrumată de profesorul Sebastian Pascu, Ciprian Huţanu Ciprian, de la același liceu, pregătit de profesorul Dorinel Filichi, Maria Surleac, de la Colegiul Economic ”Anghel Rugină” Vaslui, având ca îndrumătoare pe profesoara Irina Ureche, și Laura Însurăţelu, de la Liceul Pedagogic Bârlad, profesor îndrumător Sebastian Pascu.
Regulamentul acestei olimpiade prevede că elevii pot purta orice doresc la faza județeană, însă cei calificați la faza națională sunt obligați să se îmbrace în costume populare reprezentative zonei din care vin.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Evenimentele Drone&Girls și Roboții Ruginiști au obținut finanțare Meet and Code 2020!

Evenimentele de tehnologie “Meet and Code” 2020, organizate de prof. Carmen Chirițescu, de la Asociația …

Vaslui: Patru cutremure în doar câteva ore!

Patru cutremure de suprafaţă au avut loc azi noapte, în zona Moldovei – judeţul Vaslui, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *