marți , 19 februarie 2019, 08:54
Home / Local / Actualitate / Pe podium la Festivalul Național de Pian de la Tecuci

Pe podium la Festivalul Național de Pian de la Tecuci


Vasluienii s-au întors cu lauri de la prima ediţie a Festivalului Naţional de Pian „Alexandru Demetriad” de la Tecuci, eveniment închinat memoriei ilustrului pianist tecucean care dă numele festivalului.
Elevii profesorului Constantin Olaru au obținut premiul ”Grand piano”, însă cel mai important titlu aparține lui Răzvan Cristia, care a primit marele premiu și trofeul festivalului, fiind recompensat cu un sejur la mare, alături de familie.
Ceilalți laureați sunt Emilian State, Beatrice Alexandru, Roberta Chiriac și Tudor Poiana, toți de la Școala ”Vasile Alecandri”, Alexia Păduraru, Tudor Radu, Ștefan Gherghe, Alexandra Cozma și Ovidiu Pracsiu, de la Palatul copiilor Vaslui.
”Mulțumesc pentru susținere părinților, celor două instituții școlare, Inspectoratului Școlar și Primăriei. Am încheiat apoteotic acest an școlar. A fost al patrulea concurs important din acest an, unde am reușit să impresionăm. Felicitări copiilor, care au nevoie să se bucure de o binemeritată vacanță”, a declarat Constantin Olaru.
Organizatorii (Fundaţia „Pelin” şi Asociaţia Muzicală „Olimpian Studio”) au dorit să stimuleze interesul copiilor şi tinerilor pentru muzica clasică și să descopere şi să promoveze tinere talente. Festivalul s-a adresat tinerilor pianişti români cu vârste cuprinse între 3-18 ani. În concurs s-au înscris peste 60 de copii din Bucureşti, Vaslui, Brăila şi Tecuci.
În afarǎ de concursul de interpretare, juriul a apreciat cele mai valoroase recitaluri pentru pian ale tinerilor competitori.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Un bărbat a murit într-un accident de muncă la fabrica de rulmenți

PERSOANA CAZUTA INTR-UN CANAL LA SC RULMENTI SA BARLAD. VICTIMA, UN BARBAT IN VARSTA DE …

Puține avize și autorizații de securitate la incendiu

Doar 60 de avize și autorizații de securitate la incendiu au fost emise la nivel …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *