miercuri , 23 ianuarie 2019, 01:12
Home / Local / Actualitate / Aproape 2.000 de tineri şi copii au participat la Festivalul Internaţional “Prietenia”

Aproape 2.000 de tineri şi copii au participat la Festivalul Internaţional “Prietenia”


Timp de două zile, Teatrul de Vară din Vaslui a fost animat de tineri, copii şi părinţi, care au dorit să-i vadă la lucru pe participanţii de la Festivalul Internaţional de dans şi gimnastică “Prietenia”. Ediţia din acest an a atras ca un magnet aproape 2.000 de copii şi adolescenţi din toată ţara, dar şi din străinătate. Formaţiile prezente s-au evidenţiat prin calitate artistică şi prestaţii demne de adevăraţi profesionişti, astfel că juriul a avut o misiune destul de dificilă. Concurenţii au punctat şi la ţinută, vestimentaţiile fiind demne de o acţiune de prezentare de modă.
“Este minunat că avem tineri care pot şi vor să intre în viaţă cu forţa şi pasiunea pe care o au în timpul dansului. Am văzut până acum formaţii bine pregătite, am văzut costume deosebite, care reflectă preocupare din partea instituţiilor şi a părinţilor, am văzut momente originale şi pline de expresivitate. Ne bucurăm că tradiţia acestui festival merge mai departe, bucurându-se de acelaşi interes ca şi până acum”, a spus Alice Vârlănuță, directorul festivalului.
Evenimentul s-a bucurat de sprijinul primăriei, edilul Vasluiului ocupându-se îndeaproape ca festivalul să se desfăşoare cum se cuvine.
Pe scena Teatrului de Vară au concurat aproape 140 de formaţii din ţară, Moldova, Ucraina și Bulgair, iar indirect au participat formaţii din Rusia, Ungaria, Australia, Bulgaria, Cehia, Turcia şi Africa de Sud.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bătaie între doi elevi la Liceul din Puiești

Liceul Tehnologic din Puiești este, din nou, în centrul atenției, cu un nou scandal. De …

Patru vasluieni, răniți într-un accident la Gâdinți

Patru victime au rezultat în urma accidentului care a avut loc în această dimineață, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *