vineri , 18 septembrie 2020, 22:27
Home / Local / Actualitate / Percheziţii la ITM, la o primărie şi un centru medical din judeţ, într-un dosar de eveziune fiscală cu un prejudiciu de 700.000 lei

Percheziţii la ITM, la o primărie şi un centru medical din judeţ, într-un dosar de eveziune fiscală cu un prejudiciu de 700.000 lei


Mai multe percheziţii au loc, joi după-amiază, la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui, Primăria vasluiană Poieneşti şi la un centru medical din localitatea Codăieşti, într-un dosar de evaziune fiscală şi splălarea banilor cu un prejudiciu de 700.000 de lei. În acest caz sunt vizaţi un funcţionar de la ITM, primarul din Poieneşti, un medic şi administratorul unei societăţi comerciale.
Procurorii DIICOT şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie fac, joi, 23 de percheziţii, la locuinţele unor persoane şi la sediul unei autorităţi judeţene, a unei primării şi a unui centru medical, din judeţele Vaslui şi Iaşi, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializate în evaziune fiscală, luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă.
”În perioada 2014 – 2017, administratorul unei societăţi comerciale din municipiul Vaslui a constituit un grup infracţional organizat specializat în comiterea de infracţiuni de natură economică, prejudiciul parţial fiind estimat la acest moment la suma de 700.000 de lei. Pe parcursul efectuării cercetărilor, s-a conturat faptul că administratorul societăţii a beneficiat de aportul unor funcţionari publici, în sensul oferirii acestora din urmă sume de bani sau alte foloase necuvenite în scopul îndeplinirii defectuoase a atribuţiunilor de serviciu”, se arată într-un comunicat al DGA.
Potrivit DIICOT, 25 de persoane urmează să fie duse la audieri.
La rândul lor, poliţiştii precizează că infracţiunile ar fi fost săvârşite ”prin crearea unui mecanism infracţional în scopul fraudării bugetului de stat, prin rambursări ilegale de T.V.A., evaziune fiscală şi spălare de bani, în domeniul producerii şi vânzării de mobilă”.
”Pe parcursul efectuării cercetărilor, s-a conturat faptul că membrii grupării ar fi beneficiat şi de aportul unor funcţionari cărora, în scopul îndeplinirii defectuoase a atribuţiunilor de serviciu, li s-ar fi oferit sume de bani sau alte foloase necuvenite”, precizează Poliţia Română.
Surse judiciare au declarat că instituţiile publice vizate de percheziţii sunt Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui, Primăria Poieneşti şi un centru medical din localitatea Codăieşti.
Conform surselor citate, un funcţionar de la ITM Vaslui ar fi primit foloase materiale necuvenite pentru a nu sancţiona o societate comercială, vizată de asemenea de percheziţii, în urma unor controale făcute la sediul acesteia. În acest caz sunt vizaţi şi primarul din Poieneşti şi un medic, care, în schimbul unui comision de la reprezentanţi ai societăţii comerciale, ar fi atribuit un contract pentru achiziţionarea de mobilier la centrul medical din Codăieşti.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Prima tranşă de vaccin antigripal de la Ministerul Sănătăţii a ajuns la Vaslui

Ministerul Sănătăţii a achizionat vaccinul antigripal pentru sezonul rece, iar prima tranşă de 330 de …

Gafa DSP Vaslui: Elevele cu Covid-19 nu sunt de la LMK Vaslui!

Elevele confirmate cu Covid-19 nu sunt de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui. Una dintre ele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *