duminică , 20 ianuarie 2019, 21:17
Home / Local / Actualitate / Eduard-Andrei Popica a fost instalat prefect al judeţului Vaslui

Eduard-Andrei Popica a fost instalat prefect al judeţului Vaslui


Noul prefect al judeţului Vaslui, Eduard-Andrei Popica, a fost instalat în funcţie, în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Dan-Mihai Chirică.
El i-a mulţumit premierului Sorin Grindeanu pentru încrederea pe care i-a oferit-o numindu-l în această funcţie şi a dat asigurări că îşi va desfăşura activitatea cu respectarea legii.
”Voi fi un prefect care va respecta întru totul litera legii şi voi avea o colaborare bună cu Consiliul Judeţean, primăriile, instituţiile deconcentrate şi parlamentarii judeţului şi voi fi deschis faţă de cetăţeni. Lucrând în trecut în cadrul Instituţiei Prefectului Vaslui, cunosc foarte bine colectivul, despre care pot spune că este unul de excepţie. Alături de colegii mei voi putea pune în practică principiile pe baza cărora îmi voi desfăşura activitatea: legalitate eficienţă şi transparenţă”, a declarat prefectul judeţului Vaslui, Eduard Popica.
La ceremonia de instalare a prefectului au participat parlamentari, primari, directori de instituţii şi angajaţi din cadrul Instituţiei Prefectului.
Eduard Popica este de profesie jurist. După ce a lucrat în sistem privat, fiind directorul unui post de radio local din Vaslui, el a deţinut funcţia de consilier juridic la Consiliul Judeţean Vaslui, iar în 2014 a fost numit director al Cancelariei Instituţiei Prefectului, în mandatul prefectului Andrei Puică.
În 2016 a revenit pe funcţia din cadrul Consiliului Judeţean, iar la alegerile locale a candidat pentru un post de consilier judeţean. Popica este căsătorit şi are un copil.
Noul prefect l-a înlocuit în funcţie pe Isabel Bogdan, care a revenit pe postul de director executiv al Casei Judeţene de Pensii Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Ziele Liceului ”Ștefan Procopiu” Vaslui

Liceul ”Ștefan Procopiu” (LSP) Vaslui a marcat 47 de ani de existență, organizând o nouă …

Portret de familie: meniuri sănătoase cu carne de pui

Meniurile cu carne de pui reprezintă alegerea preferată a tuturor, datorită numeroaselor avantaje: carnea de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *