luni , 21 septembrie 2020, 00:45
Home / Local / Actualitate / Experiențe noi pentru dascălii vasluieni

Experiențe noi pentru dascălii vasluieni


În perioada 8-12 mai a avut loc întâlnirea de proiect din cadrul parteneriatului strategic Erasmus +, FLIP: Finding Learning Innovative Paths, la Gimnaziul nr. 4 din Rethymno, Creta. La activitățile de învățare organizate de școala parteneră au participat 3 profesori, Daniela Crizantema Nane, Nastica Olaru, Alina Lupu, și 3 elevi din clasa a VII-a, Anușca Popa Theodor Patrick, Tătaru Delia Cristiana și Turbatu Miruna Teodora, însoțiți de prof. Pătrăcuță Magdalena Monica.
”Sesiunile de lucru au vizat studierea și exersarea unui set de instrumente pentru crearea de materiale atractive și interactive necesare în aplicarea la clasă a metodei Flipped Classrom (clasa inversată), metodă pe care se bazează activitățile derulate în cadrul proiectului la care suntem coordonatori”, a declarat Daniela Crizantema Nane.
Participanții la reunirea au învățat o multitudine de aplicații de pe Internet pe care le vor folosi în predarea matematicii, ținând cont că toții elevii au astăzi acces la Internet și dețin cel puțin un PC, o tabletă sau un smartphone conectate la Internet.
”Am avut ocazia de a-mi dezvolta abilitățile de utilizare a unor instrumente TIC și aplicații online (Ispring Free Cam – program gratuit cu care se pot realiza tutoriale, Jigsaw planet – aplicație online, gratuită, cu ajutorul căreia se pot crea puzzle-uri, YouTube Converter, Pow Toon, Glogster Edu), de a-mi îmbunătăți competențele de comunicare în limba engleză, de a cunoaște oameni noi și de a vedea modul de aplicare a metodei Flipped classroom la diferite discipline, din prezentările profesorilor din școlile partenere din Grecia, Croația și Italia”, a precizat Nastica Olaru.
În cadrul întâlnirii s-a făcut distincția clară între această metodă de predare, ce presupune distribuirea anterioară a materialelor către elevi și studiul individual acasă, și forma de învățământ la distanță.
”De asemenea s-a discutat despre avantajele aplicării acestei metode, dar s-au evidențiat și impedimentele care pot să apară. A fost o experiență deosebită, am „gustat” din istoria și cultura Greciei, respectiv a Cretei, am cunoscut oameni buni, frumoși, implicați și care își fac meseria de dascăl cu pasiune, dăruire și talent”, a completat Magdalena Monica Pătrăcuță.
Experianța este de neuitat și pentru elevi, care au avut ocazia să trăiască experiențe noi.
”Ȋn luna mai am pășit cu emoție ȋn Grecia, țara zeilor. Acolo am cunoscut oameni minunați și am văzut locuri extraordinare. Pe parcursul săptămânii am participat la ore interesante de informatică, istorie, germană, desen, ȋn care cunoștințele erau transmise cu ajutorul jocurilor și a tehnologiei. Am vizitat: Chania, Agios Nikolaos, Plakias, Heraklion și Knossos – locuri ȋncărcate de istoria celor peste 2000 de ani de existență a civilizației apărute aici. A fost o experiență de neuitat din care am ȋnvățat multe, unde mi-am făcut mulți prieteni și pe care aș repeta-o oricând”, a spus eleva Miruna Turbatu.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Seară americană la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”!

Ediția jubiliară a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui a avut un moment inedit, oferit de …

Ei sunt cei mai buni creatori de la Concursul de literatură satirico-umoristică!

Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui a organizat festivitatea de premiere a Concursului de literatură …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *