miercuri , 26 septembrie 2018, 12:52
Home / Local / Actualitate / Arestat preventiv pentru violență în familie

Arestat preventiv pentru violență în familie


Un bărbat din municipiul Huși este cercetat de polițiști pentru săvârșirea de infracțiuni cu violență asupra soției sale. Pe numele său organele judiciare au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiști din cadrul Poliției municipiului Huși efectuează cercetări față de un bărbat de 31 de ani, din municipiul Huși, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de violență în familie, lipsire de libertate și amenințare, fapte săvârșite asupra soției sale.
Polițiștii au demarat cercetările urmare a sesizării femeii și au efectuat activitatea de urmărire penală sub supravegherea și coordonarea prim procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși.
În fapt, în dimineața de 28 mai a.c., pe fondul unor conflicte intrafamiliale, bărbatul și-a lovit soția, i-a adresat amenințări cu acte de violență și s-a opus prin folosirea violenței, atunci când femeia a intenționat să părăsească camera în care se afla. Faptele au fost săvârșite într-un liceu din municipiul Huși, unde își desfășoară activitatea cei doi, în afara orelor de curs.
În ziua de 28 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Huși au emis pe numele bărbatului ordonanță de reținere pentru 24 de ore, iar ulterior acesta a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși cu propunerea de dispunere a unei măsuri preventive. Procurorii și-au însușit propunerea și au efectuat demersurile legale căre Judecătoria Huși.
În ziua de 29 mai a.c., instanța de judecată a dispus arestarea bărbatului pentru 30 de zile.
Reamintim că lovirea sau orice acte de violență cauzatoare de suferințe fizice săvârșite asupra unui membru de familie, constituie infracțiunea de violență în familie, în conformitate cu prevederile Codului Penal, iar polițiștii vor acționa cu fermitate pentru descurajarea unor astfel de fapte.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Autoturism căutat de autoritățile din Franța, depistat la Albița

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat la controlul de …

Caz tulburător în Miclești Nouă copii neglijați, scoși din familie

Nouă copii cu vârste cuprinse între 4 luni şi 16 ani, din comuna Micleşti, au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *