luni , 21 septembrie 2020, 11:57
Home / Local / Actualitate / Tânărul care a murit după ce malurile unui puţ s-au prăbuşit peste el ar fi lucrat ca zilier

Tânărul care a murit după ce malurile unui puţ s-au prăbuşit peste el ar fi lucrat ca zilier


Tânărul de 25 de ani care a murit, vineri după-amiază, în localitatea vasluiană Berezeni în timpul unor lucrări de foraj la o fântână ar fi lucrat ca zilier la o firmă din judeţul Iaşi, potrivit declaraţiilor administratorului firmei. Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui au constatat că malurile care s-au prăbuşit peste muncitor nu erau asigurate, aşa cum impun normele de securitate în muncă.
Primele rezultate ale anchetei desfăşurate de către ITM Vaslui în cazul posibilului accident mortal de muncă de la Berezeni arată că tânărul de 25 de ani a coborât pentru a remedia o problemă la sapa cu care se efectua forajul fântânii. În momentul în care muncitorul a ajuns la o adâncime de aproximativ 12 metri, malurile din nisip s-au prăbuşit, în condiţiile în care acestea nu erau asigurate, aşa cum impun normele de securitate în muncă. În consecinţă, tânărul de 25 de ani a fost sufocat din cauza cantităţii mari de nisip căzută peste el.
Colegii bărbatului au solicitat imediat intervenţia echipelor de salvare ale Inspectoratului Teritorial de Muncă pentru a-l scoate pe muncitor la suprafaţă. Ridicat în stop cardio-respirator din puţ de către pompieri, tânărul a fost declarat decedat după mai bine de o oră de manevre de resuscitare făcute de către echipajele medicale.
”Administratorul firmei care efectua forajul la o persoană fizică din Berezeni a spus că victima şi alte patru persoane munceau ca zilieri. Toţi au fost invitaţi luni (n.r.-29 mai) la sediul ITM pentru a da declaraţii şi pentru a se face verificări dacă firma din localitatea Sârca, judeţul Iaşi, se încadrează la activităţi cu caracter sezonier astfel încât să poată efectua foraje cu zilieri”, a declarat inspectorul şef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.
Inspectorii de muncă vor verifica în acest caz şi dacă au fost respectate măsurile legale care se impun cu privire la sănătatea şi securitatea în muncă. Ulterior, în funcţie de rezultatele anchetei, vor fi aplicate şi sancţiunile de rigoare.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Seară americană la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”!

Ediția jubiliară a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui a avut un moment inedit, oferit de …

Ei sunt cei mai buni creatori de la Concursul de literatură satirico-umoristică!

Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui a organizat festivitatea de premiere a Concursului de literatură …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *