luni , 27 mai 2019, 07:45
Home / Naţional / Actualitate / Remorcă şi dulciuri ”cu aromă” de tutun

Remorcă şi dulciuri ”cu aromă” de tutun


Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași împreună cu inspectorii vamali au depistat trei persoane care au încercat să introducă ilegal în România ţigarete de proveniență Republica Moldova, ascunse în podeau dublă a unei remorci, pe corp şi în cutii cu dulciuri.

* În ziua de 26 mai a.c., în jurul orei 17.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-un autoturism marca Volkswagen Passat şi o remorcă, ambele înmatriculate în Germania, cetățeanul român N.E., în vârstă de 33 de ani.
În baza analizei de risc efectuate, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra ansamblului, ocazie cu care, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit ascunse în podeaua dublă a remorcii, 17.200 ţigarete, de diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova.

* Pentru valorificarea unor informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Iaşi, specificul feroviar, au organizat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări.
Astfel, cu ocazia efectuării formalităților necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, asupra pasagerilor trenului internațional 401, care circula pe relaţia Chişinău-Bucureşti, au fost identificaţi, într-una dintre cuşete, cetăţenii moldoveni V.M. şi I.S, în vârstă de 60, respective 67 de ani, care aveau ascunse pe corp precum şi în cutii cu dulciuri (napolitane şi biscuiţi) 3.560 țigarete, diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova.

Conform prevederilor legale, în ambele cazuri a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare de aproximativ 6.000 lei şi sancţionarea contravenţională a persoanelor cu amenzi în valoare totală de 20.000 lei.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Peste 7.600 de pachete cu ţigări de contrabandă, descoperite de polițiștii de frontieră

In ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de …

Tânăr fără permis de conducere depistat în trafic

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi, pe timpul unei misiuni specifice, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *