duminică , 24 februarie 2019, 05:48
Home / Local / Actualitate / Grădinița 3, exemplu de bună practică

Grădinița 3, exemplu de bună practică


Peste 80 de educatoare din județ și din țară au participat la un schimb de experiență la Grădinița nr.3 Vaslui. Întâlnirea a făcut parte din proiectul regional „Grădi-Atelierul Creaţiei”, coordonat de de Grădiniţa nr.39 Brăila, proiect care are ca obiectiv dezvoltarea creativităţii şi imaginaţiei copiilor, îndemânării şi talentului, simţului artistic şi perspicacităţii, a capacităţii de exprimare în toate domeniile de activitate, de a încuraja spiritul de echipa, colaborarea şi sprijinul reciproc.
Alături de reprezentanţii instituţiilor partenere în proiect, la acţine au mai fost prezente prof. Cristiana Botan, inspector şef adjunct al ISJ Vaslui, Daniela Lefter, reprezentant al Casei Corpului Didactic Vaslui, Adina Mihalache, reprezentantul Primăriei Vaslui şi, nu în ultimul rând, inspectorul pentru educaţie timpurie prof. Zoica Popescu, care a coordonat desfăşurarea activităţii la Vaslui.
“Prin acest schimb de experinenţă la nivel regional ne-am propus să promovăm experienţă didactică pozitivă în legătură cu activităţile din cadrul proiectelor educaţionale iniţiate şi promovate de grădiniţele participante, această având un rol deosebit de important în educarea copiilor preşcolari. Un alt scop este de a încuraja iniţiativele de succes în rândul cadrelor didactice, crearea oportunităţii unui schimb de experienţă, valorificarea experienţelor obţinute în cadrul procesului instructiv educativ în vederea creşterii calităţii în învăţământul preşcolar. Totodată acest schimb de experienţă a fost gândit că o modalitate de dinamizare a relaţiilor dintre instituţiile partenere, dar în mod special a cadrelor didactice din învăţământul preşcolar ”, ne-a precizat prof. Zoica Popescu, reprezentantul ISJ Vaslui.
Programul zilei a cuprins şi vizitarea Grădiniţelor nr.14 şi nr.15 din Vaslui şi a obiectivelor culturale ale oraşului, Curţile Domneşti, Muzeul Judeţean “Ştefan cel Mare” şi Parcul Copou.
Ca rezultat concret al întâlnirii de la Vaslui, fiecare cadru didactic prezent a primit o mapă, realizată cu contribuţia educatoarelor din Vaslui, cuprinzând exemple de jocuri didactice cu activităţi bazate pe creativitate, ca modele de bună practică, ce pot fi aplicate oriunde cu succes.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Interes crescut pentru Trofeul ”Deliciosul de Vaslui” la șah

De astăzi, la Silver Mall se dă startul celei de-a patra ediții a trofeului ”Deliciosul …

Prefectul a activat Centrul Local de combatere a bolilor

Prefectul Eduard-Andrei POPICA a activat Centrul Local de combatere a bolilor (CLCB), după ce au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *