miercuri , 23 septembrie 2020, 20:03
Home / Local / Actualitate / “Educaţia de calitate – o preocupare a şcolii de azi”

“Educaţia de calitate – o preocupare a şcolii de azi”


Peste 140 de profesori au participat la simpozionul “Educaţia de calitate-o preocupare a şcolii de azi”. Organizatorul, Şcoala “Constantin Parfene” Vaslui, a păstrat tradiţia de a organiza această manifestare, pe teme de larg interes pentru toate categoriile de cadre didactice. Ediţia a opta a avut un caracter internaţional datorită participării unor şcoli din afara ţării cu care instituţia vasluiană colaborează în cadrul proiectelor europene.
”Şcoala astăzi este pusă în situaţia de a răspunde provocărilor moderne, prin promovarea unor categorii de valori în rândul copiilor. Şcoala reprezintă pentru fiecare persoană etapa importantă în definirea personalităţii lui, după rolul pe care îl are familia. În consecinţă, rolul şi implicarea noastră în educaţia tinerilor astăzi reprezintă o direcţie atent urmărită de comunitate și autorități. Trebuie să fim preocupaţi să-i învăţăm pe copii nu doar să înveţe, ci şi cum să-şi consolideze anumite însuşiri specific umane, cum ar fi prietenia, omenia, solidaritatea, dragostea, ospitalitatea, compasiunea faţă de ceilalţi. Prin urmare, provocarea noastră trebuie să genereze întotdeauna calitate în educaţie”, a declarat Isabel Bogdan.
Activitatea a început cu un moment artistic susţinut de către elevii şcolii. A urmat un maraton educaţional în care profesorii participanţi au prezentat, pe rând, metodele de pedagogie pe care le folosesc.
“Provocarea noastră e de a fi cu un pas înainte. În aşteptarea strategiilor, schimbărilor de programă, conţinuturi, putem schimba ceva la nivelul procesului, adică acolo unde se generează calitatea educaţiei. Ne bucură faptul că şi de această dată colegii noştri au răspuns invitaţiei, participarea în cadrul simpozionului fiind una foarte bună. E un eveniment care a devenit tradiţie la şcoala noastră şi care are caracter internaţional, graţie partenerilor noştri din Spania, Grecia, Lituania, Italia, Portugalia şi Moldova”, a declarat Daniela Nane, directoarea Şcolii “Constantin Parfene”.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Campanie de donare de sânge în Episcopia Hușilor

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Ignatie, în Episcopia Hușilor, a fost demarată o nouă campanie de …

Zăpodeni, cea mai mare dezvoltare din istoria comunei

Comuna Zăpodeni traversează o adevărată perioadă de înflorire cum nu s-a văzut nici pe timpul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *