duminică , 20 septembrie 2020, 09:14
Home / Local / Actualitate / CONCURSUL NAŢIONAL DE CICLISM „CUPA DHS”

CONCURSUL NAŢIONAL DE CICLISM „CUPA DHS”


Astăzi, în municipiul Vaslui, s-a desfăşurat faza județeană a concursului național de ciclism „CUPA DHS”, sub deviza „VIAŢA ÎN MIŞCARE!”, la care au participat elevi din ciclul gimnazial.
Douăsprezece echipaje a câte 4 copii s-au înscris la faza judeţeană a concursului organizat de EUROSPORT DHS S.A., în colaborare cu Primăria Vaslui, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui -Biroul Rutier Vaslui, ACR Vaslui şi Direcţia Judeţenă de Sport şi Tineret Vaslui.
Grupaţi pe echipe mixte şi aliniaţi la linia de start, concurenţii au susţinut atât o probă teoretică, reprezentând chestionare de legislaţie rutieră, cât şi una practică, de parcurgere a unui traseu cu bicicleta în poligon și au fost jurizați de polițiștii Biroului Rutier Vaslui.
Prin desfăşurarea acestor activităţi urmărim promovarea cunoaşterii şi respectării legislaţiei rutiere în rândul bicicliştilor, în special a copiilor, pentru ca deplasarea pe drumurile publice să se desfăşoare în condiţii de siguranţă. De asemenea, se urmăreşte încurajarea practicării activităţilor fizice şi, totodată, protejarea naturii prin folosirea bicicletei ca mijloc alternativ de transport.
Acest proiect educaţional îşi propune încurajarea spiritului de competiţie în rândul tinerilor, promovând totodată, prin mişcare, un mod de viaţă sănătos. De asemenea, se urmărește educarea tinerei generaţii în scopul prevenirii accidentelor de circulaţie, prin însuşirea corectă a regulilor de circulaţie şi respectarea acestora.
Această competiţie s-a bucurat de o largă participare din partea elevilor, sub coordonarea şi cu sprijinul cadrelor didactice care i-au îndrumat şi i-au pregătit, motiv pentru care poliţia rutieră le mulţumeşte pentru implicarea în astfel de activităţi.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

S-a consumat prima seară de la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”

Spectacolele de teatru în aer liber au prins și la publicul vasluian. Sute de iubitori …

A început jubileul Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui

Astăzi a debutat ediția a 26-a a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase”.Organizatorii, Consiliul Județean, Primăria Vaslui, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *