miercuri , 19 iunie 2019, 06:41
Home / Local / Actualitate / Trofeul ”Mai cu Folk” a rămas acasă

Trofeul ”Mai cu Folk” a rămas acasă


Vasluienii au avut parte de un adevărat festin muzical în parcul Copou. Timp de patru ore, 147 de tineri şi copii au evoluat individual, în trupe sau grupuri, în cadrul celei de-a IV-a ediţii a Festivalului-concurs „Mai cu folk”, organizat de Primăria Vaslui. Au evoluat tineri folk-işti din Moineşti, Târgu Neamţ, Bârlad, Rădăuți şi Vaslui, iar sarcina juriului, de a desemna câştigătorii, nu a fost deloc uşoară.
Organizatorii au oferit trofee şi diplome pe mai secțiuni. Trofeul ”Curs de folk” a fost atribuit profesorilor Toader Matei, de la Clubul copiilor Moinești, Gheorghe Onu, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Tg.Neamț, Corneliu Pleșu, de la Bârlad, Elena Zota, de la Todirești, Ion Chiriac, de la Centrul ”Prietenii Veronicăi”, Adrian Trufea, de la Asociația Culturală ”Simfonia Artelor”, Romică Brunchi, de la Asociația Culturală ”Podul Înalt” Muntenii de Jos, și Elvis Chiperi, de la Palatul copiilor Vaslui.
La secțiunea creație s-au impus Daria Boghean (Tg.Neamț), Alexia Bortun (Vaslui), Claudia Botaș (Bârlad) și Ioan Buliga (Rădăuți-Suceava).
La interpretare, categoria 10- 15 ani, premiul I a ajuns la Grupul Fărâmăde Stea”, de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare ” Tg. Neamț, premiul II: Trio Sole ”Iustin și Rareș”-Asociația Culturală „Simfonia Artelor” Vaslui; premiul III: Grupul Ecou – Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad.
Categoria 16- 20 ani: Premiul I: – Trupa UNISON – Asociația Culturală „Simfonia Artelor” Vaslui; Premiul II:Andreea Hușanu-Clubul Copiilor Moinești; Premiul III: Bogdan Marcu-Asociația Culturală „Simfonia Artelor” Vaslui.
Categoria 21-30 ani: Premiul I: Ioan Buliga– Suceava, Rădăuți.
Marele trofeu a fost adjudecat de Trupa ”Cyanide Cure”, format din Alex Pricop, Radu Filipescu, Dragoș Hristea, Roxana Pânzaru, ce aparține de Asociația Culturală „Podul Înalt” Muntenii de Jos, proiect coordonat de prof.Romică Brunchi.
După premiere, a avut loc un recital al laureaţilor şi un recital al invitaţilor evenimentului, pe scenă urcând Mircea Baniciu și Bandul format din Teo Boar și Vlady Cnejevici.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bărbat din Grivița, plasat sub control judiciar pentru violență în familie

Un bărbat de 38 de ani, din localitatea Grivița, județul Vaslui a fost reținut pentru …

Video:Comuna Roșiești a fost în sărbătoare!

Ziua comunei Rosiesti a fost marcatã, cu cea de-a XV-a editie a Sãrbãtorii Comunei.  Cateva …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *