sâmbătă , 15 decembrie 2018, 09:09
Home / Local / Actualitate / Lacrimi de fericire la despărțirea de liceu

Lacrimi de fericire la despărțirea de liceu


Centrul Vasluiului a vibrat de încărcătură emoţională, graţie evenimenului “Ziua Absolventului”, organizat de Primăria municipiului Vaslui. Cei 1.343 de absolvenţi de liceu au avut parte de o zi specială, primarul Vasile Pavăl dorind să-i cinstească aşa cum se cuvine, ca adevărate valori ale urbei.
“Astăzi nu este numai sărbătoarea voastră, este şi sărbătoarea Vasluiului, a familiilor voastre şi a profesorilor voştri. Este sărbătoare, dar nu trebuie să uitaţi să vă îndreptaţi gândul şi recunoştinţa spre cei care numai ei ştiu cum au luptat cu ziua de mâine, pentru ca voi să nu aveţi decât grija de a învăţa, pentru ca voi să ajungeţi mai sus decât ei – părinţii voştri. Nu trebuie să uitaţi să vă faceţi sufletul căuş pentru amintirea şi recunoştinţa fără de timp a celor care v-au însoţit cu trudă şi poate, cu preţul sănătăţii lor, aceşti ani ai devenirii voastre – profesorii voştri. Am fost fericit să urmăresc, cu atenţie şi nestăpânită mândrie, rezultatele muncii voastre la concursuri şi olimpiade naţionale. Voi sunteţi Vasluiul adevărat, voi sunteţi ziua noastră de mâine, voi, cu speranţele voastre, voi, cu credinţa voastră în voi şi în puterile voastre. Noi toţi credem în voi şi în reuşita voastră. Voi ne faceţi viaţa frumoasă, prin exuberanţă şi tinereţe. Mergeţi în lume, realizaţi-vă visurile! Noi avem convingerea că veţi reuşi. Astăzi vă spunem „drum bun” în viaţă, dar să nu uitaţi – vă aşteptăm înapoi acasă! Avem nevoie de voi, Vasluiul are nevoie de voi. Vasluiul este casa voastră. Voi sunteţi ai noştri, oriunde v-ar purta destinul! Eu, primar al municipiului Vaslui, ales al acestei comunităţi, vă doresc o zi de mâine aşa cum numai cineva care vă iubeşte vă poate dori. Iar eu, vă iubesc!”, a fost mesajul primarului Vasile Pavăl către absolvenţi.
Îmbrăcaţi în robe, elevii celor şase licee vasluiene au oferit un peisaj mirific în centrul oraşului, unde părinţii, bunicii şi prietenii au fost martori la o simfonie a culorilor și la o adevărată oază a bucuriei.
Printre şefii de promoţie s-a aflat unul cu media 10. Este vorba despre Ioana Aelenei, de la Liceul “Mihail Kogălniceanu” (LMK).
“Le mulţumesc în primul rând profesorilor care ne-au îndrumat în toţi aceşti ani, dar şi colegilor, cu care am trăit clipe deosebit de frumoase”, a spus Ioana Aelenei.
Cu media generală 9,96, Ana Maria Polcovnicu și Laurea Elena Bolea, de la Liceul ”Emil Racoviță”, se situează pe locul doi în topul şefilor de promoţie. Urmează Ana Maria Voina, de la Colegiul Economic “Anghel Rugină”, cu media 9,95.
Viorela Cîrnicianu, de la Liceul “Ștefan Procopiu” Vaslui, a terminat cei patru ani de liceu cu media 9,90. Şefa de promoţie a Liceului “Ion Mincu” Vaslui, Luiza Diana Coisin, are media generală 9,67, iar şefa de promoţie de la Liceul cu Program Sportiv, Adina Bianca Căldare, a încheiat ciclul liceal cu media 9,40.
Directorii celor şase licee le-au ţinut ultimele lecţii de viaţă, îndemnându-i pe absolvenţi să fie încrezători în forţele proprii şi să aleagă drumul care li se potriveşte.
“Vă felicit pentru absolvirea acestei etape din viaţa voastră. Vă doresc mult succes la examenul de bacalaureat. Vă doresc mult succes şi la examenul de admitere, acolo unde este cazul, dar mai presus de toate, vă doresc să faceţi cinste părinţilor voştri, şcolii pe care aţi absolvit-o, oraşului Vaslui. Mult noroc în viaţă şi multă sănătate!”, a spus Cătălin Ignat, directorul Liceului “Mihail Kogălniceanu” Vaslui.
Alături de liceeni s-a aflat şi corala “Fantasia”, care a intonat, în deschidere, imnul de stat al României. A urmat binecunoscuta piesă “Gaudeamus”, iar despărţirea elevilor de cursuri s-a făcut pe ritmurile nostalgice ale melodiei “Ani de liceu”.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Episcopia Hușilor susține peste 1.000 de copii de Crăciun

Marți, 18 decembrie, începând cu ora 16, peste 1.000 de copii, proveniți din parohiile rurale …

Gabriel Berca, fostul ministru de interne,eliberat condiționat de Tribunalul Vaslui

Magistraţii Tribunalului Vaslui au decis eliberarea condiţionată a fostului ministru de Interne, Gabriel Berca, condamnat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *