marți , 19 februarie 2019, 10:29
Home / Local / Actualitate / Vasluiul, în ritmuri de dans

Vasluiul, în ritmuri de dans


La sfârşitul săptămânii, s-a desfăşurat cea de-a 24-a ediţie a Festivalului de gimnastică şi dans “Ritmurile Tinereţii”, organizat de Casa de Cultură “Constantin Tănase” şi Primăria Vaslui, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean. Sute de copii au concurat pe durata a două zile, organizatorii anunţând că pe scenă au urcat 106 formaţii de la peste 50 de grădiniţe şi şcoli. Anul acesta, festivalul a avut caracter interjudeţean, prin participarea unor formaţii din judeţul Iaşi.
Micuţii au etalat costume viu colorate pentru a-i încânta pe membrii juriului atât prin ţinută, cât şi prin dans. Au prezentat tot felul de stiluri, de la dans popular, clasic, dans modern, aerobic, ţigănesc, oriental, latino, până la rock & roll şi hip-hop.
„Suntem bucuroşi că putem duce mai departe tradiţia acestui concurs şi că elevii, profesorii, sunt în receptivi la acest eveniment. Ne bucură şi faptul că avem înscrise în concurs multe formaţii din mediul rural , de pe Valea Prutului, semn că manifestarea noastră oferă acestor copii un spaţiu de desfăşurare şi afirmare accesibil. Este evident că juriul, format din profesionişti, va avea o sarcină grea. La final, vom oferi, pe secţiuni şi categorii de vârstă, 20 de trofee, iar toţi participanţii vor fi răsplătiţi cu diplome. Este o ediţie în care frumuseţea copiilor, a costumelor pe care le au, este pusă în valoare şi de expoziţia de flori din foaierul Casei de Cultură, din cadrul Serbării Florilor. Este o ofertă dublă pentru toţi cei care vor intra în aceste zile în casa de Cultură, indiferent că vorbim de copii, profesori , părinţi, bunici sau spectatori”, a declarat Ionel Bordeianu, directorul Casei de Cultură „Constantin Tănase” Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Un bărbat a murit într-un accident de muncă la fabrica de rulmenți

PERSOANA CAZUTA INTR-UN CANAL LA SC RULMENTI SA BARLAD. VICTIMA, UN BARBAT IN VARSTA DE …

Puține avize și autorizații de securitate la incendiu

Doar 60 de avize și autorizații de securitate la incendiu au fost emise la nivel …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *