miercuri , 23 ianuarie 2019, 06:46
Home / Local / Actualitate / Mențiune pentru Vaslui

Mențiune pentru Vaslui


Într-o atmosferă de sărbătoare, în sala Iosif Episcopul a Centrului Cultural Sfântul Calinic din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, s-a desfăşurat, în perioada 13-16 mai 2017, Concursul Naţional Interdisciplinar Cultură şi Civilizaţie în România, ajuns la ediţia a XXVI-a. Acest concurs extrem de complex este structurat pe trei secţiuni: Monografii istorice, Studiu privind mentalităţi culturale şi cercetare sociologică, Studiu privind particularităţi etnografice/etnologice şi lingvistice locale. Echipajul judeţului Vaslui, compus din elevele Botez Maria Ruxandra, Ionaşcu Alexandra Gabriela şi Vasiliu Miruna Maria, din clasa a IX-a, Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” Vaslui, a obţinut locul 4, menţiune MEN şi un premiu special din partea ISJ Vâlcea, după o prestaţie care a încântat juriul compus din inspectorii generali din minister pe disciplinele: istorie, religie, socio-umane şi limba româna şi prezidat de Magdalena Andreescu de la Muzeul Ţăranului Român.
Tema prezentată de echipajul nostru în cadrul acestui concurs a fost „Motive întâlnite în colindele arhaice româneşti”. Pentru acest rezultat cele trei eleve au făcut cercetare de teren, cercetare sociologică şi au parcurs lucrări de specialitate. Mulţumirile lor se îndreaptă către cei care au ajutat la realizarea portofoliului, este vorba de învăţătorul Andrei Dumitru, coordonatorul grupului folcloric „Răzeşii” din Pogoneşti, profesorul Vasile Negură, dirijorul coralei Fantasia, Lucian Lefter, etnolog în cadrul CJCPCT Vaslui şi preotul Adrian Chirvasă, protopop de Vaslui.
Echipajul a fost coordonat de profesorii Cristina Elena Dogariu şi Tiberiu Eugen Dogariu care în trecut au mai obţinut premii la acest concurs. Miruna, Alexandra şi Ruxandra promit să revină la acest concurs cu o temă la fel de atractivă şi complex la ediţia următoare.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bătaie între doi elevi la Liceul din Puiești

Liceul Tehnologic din Puiești este, din nou, în centrul atenției, cu un nou scandal. De …

Patru vasluieni, răniți într-un accident la Gâdinți

Patru victime au rezultat în urma accidentului care a avut loc în această dimineață, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *