duminică , 20 ianuarie 2019, 21:42
Home / Local / Actualitate / Gradiniţa 5 a găzduit concursul „Pământul – Planeta verde ”

Gradiniţa 5 a găzduit concursul „Pământul – Planeta verde ”


Grǎdinița cu program prelungit nr. 5 Vaslui a gǎzduit faza interjudețeanǎ a concursului cu participare directǎ pentru preșcolarii din municipiul Vaslui, și indirectǎ pentru preșcolarii din județ și din grǎdinițele partenere, „Pământul – Planeta verde ”
Competiţia s-a bucurat de o participare numeroasǎ, aproximativ 500 de preșcolari, ȋndrumați de 160 de cadre didactice, fiind ȋnscriși la cele trei secțiuni ale concursului. Noutatea acestei ediții a fost adusǎ de introducerea celei de-a treia secțiuni – subiecte – tip concurs.
„Protecţia mediului se transformă dintr-o preocupare derizorie într-unul dintre cele mai prolifice domenii pentru un viitor mai sigur. Dorim, așadar, sǎ ne ȋndreptǎm cȃt mai mult atenția asupra problemelor de mediu și sǎ descoperim, ȋmpreunǎ, cȃt mai multe posibilităţi de a „scăpa” de deşeuri ȋntr-un mod creativ, dar și eficient. Dorim, pe aceastǎ cale, sǎ le mulțumim cadrelor didactice și preșcolarilor pentru seriozitatea și profesionalismul de care au dat dovadǎ pe parcursul desfǎșurǎrii concursului”, au declarat organizatorii competiţiei.
Conducerea Grădiniţei nr. 5 a subliniat că educaţia ecologică priveşte omul de toate vârstele şi implică toţi factorii educaţionali, iar grădiniţa are menirea de a organiza şi desfăşura o activitate susţinută pentru protejarea mediului astfel încât preşcolarii să-şi însuşească şi să respecte reguli de natură ecologică ce vizează asigurarea echilibrului dintre sănătatea individului, a societăţii, a mediului precum şi formarea unei atitudini dezaprobatoare faţă de cei care încalcă aceste reguli.
Concursul s-a desfăşurat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, Casa Corpului Didactic Vaslui, Agenţia pentru Protecţia Mediului Vaslui, Primăria Municipiului Vaslui și grǎdinițe din județele Vaslui, Suceava, Bacǎu și Botoșani.
Scopul proiectului este dezvoltarea şi menţinerea interesului copiilor asupra problemelor de mediu. Totodată, s-a avut în vedere valorificarea potenţialului creator şi evaluarea cunoştinţelor preşcolarilor în cadrul domeniului ecologie şi protecţia mediului, sensibilizarea opiniei publice faţă de aspectele negative ale acţiunilor umane asupra ecosistemelor.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Ziele Liceului ”Ștefan Procopiu” Vaslui

Liceul ”Ștefan Procopiu” (LSP) Vaslui a marcat 47 de ani de existență, organizând o nouă …

Portret de familie: meniuri sănătoase cu carne de pui

Meniurile cu carne de pui reprezintă alegerea preferată a tuturor, datorită numeroaselor avantaje: carnea de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *