duminică , 27 septembrie 2020, 17:55
Home / Local / Actualitate / Frate şi soră, cetăţeni din R. Moldova, opriţi în drumul ilegal spre Spaţiul Schengen

Frate şi soră, cetăţeni din R. Moldova, opriţi în drumul ilegal spre Spaţiul Schengen


Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni -I.T.P.F. Iaşi au depistat, în zona de responsabilitate, doi tineri din Republica Moldova care au trecut înot râul Prut în România, cu scopul de ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În ziua de 19 mai a.c., în jurul orei 01.00, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni, județul Vaslui, pe timpul exercitării atribuţiilor de serviciu în calitate de patrulă cercetare mobilă a terenului, au depistat, pe raza localităţii Berezeni, doi tineri care nu-şi justificau prezenţa în zonă.
Procedându-se la legitimarea celor două persoane, s-a constatat că acestea nu au documente de identitate asupra lor, motiv pentru care au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră din localitatea Berezeni, în vederea stabilirii identităţii.
În urma cercetărilor efectuate împreună cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova şi din declaraţiile persoanelor depistate, lucrătorii noştri au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni moldoveni, frate şi soră, în vârstă de 19, respectiv 17 ani și au trecut râul Prut înot cu intenţia de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.
Poliţiştii de frontieră efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.
În baza acordurilor încheiate între România şi Republica Moldova, la finalizarea cercetărilor, persoanele vor fi predate autorităţilor de frontieră ale statului vecin.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Mașină făcută scrum în apropiere de sediul Primăriei Vaslui

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă …

Primarul care a schimbat fața comunei Lipovăț

Primarul PSD al comunei Lipovăț, Valerian Hriscu, este pregătit pentru testul electoral de duminică. Știe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *