vineri , 25 septembrie 2020, 03:04
Home / Local / Actualitate / Un bebeluş de cinci luni a murit de rujeolă

Un bebeluş de cinci luni a murit de rujeolă


Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a înregistrat primul caz de deces de rujeolă din ultimele decenii, după ce un bebeluş de cinci luni, din comuna Fereşti, a murit din cauza acestei boli la un spital din Iaşi.
Cazul a fost luat în evidenţă de către autorităţile sanitare pe 10 mai, în urma raportărilor făcute de către cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, acolo unde copilul a fost internat cu suspiciune de rujeolă. A doua zi, din cauza complicaţiilor apărute, bebeluşul a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, unde a murit pe 12 mai.
”Raportarea cu privire la decesul bebeluşului ne-a fost comunicată la începutul acestei săptămâni, în urma efectuării autopsiei. Conform procedurilor, urmează să anunţăm Institutul Naţional de Sănătate Publică în legătură cu acest caz”, a declarat directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.
Copilul de cinci luni care a murit de rujeolă nu era vaccinat, având în vedere că imunizarea împotriva acestei boli se făcea la 12 luni. După apariţia actualei epidemiei de rujeolă în România, vârsta de vaccinare a fost redusă, iar imunizarea se face la nouă luni.
În judeţul Vaslui, au mai fost înregistrate în această lună încă două cazuri de rujeolă, la copii de şapte luni şi un an, ambii neimunizaţi tot din cauza vârstei.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Un vasluian, pericol public pe drumurile județului! A fost prins la volan beat criță, fără a deține permis și conducând o mașină neînmatriculată!

Poliţiştii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui au reţinut un bărbat din comuna Gârceni, județul Vaslui, …

Un bărbat din Dumești a fost reținut de polițiști, după ce l-a atacat pe un romașcan cu briceagul

Poliţiştii Secției 6 Poliție Rurală Negrești au reţinut un bărbat din comuna Dumești, județul Vaslui, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *