duminică , 23 septembrie 2018, 15:03
Home / Local / Actualitate / Vasluiul, sub ape!

Vasluiul, sub ape!


Precipitaţiile abundente din ultimele 24 de ore au creat grave probleme în judeţul Vaslui.
Cea mai gravă situație a fost înregistrată în localitatea Doagele, din comuna Dragomirești, unde 10 case și 38 de curți au fost inundate, iar 19 persoane au fost evacuate. 15 dintre ele au fost cazate temporar la Căminul Cultural din localitate, iar 4 au preferat să meargă la vecini.
Angajați ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) Vaslui, au intervenit toată noapte, cu motopompe, pentru a scoate apa de pe drumul ce face legătura cu satul Doagele și din gospodăriile afectate.
A fost solicitat sprijinul colegilor de la IJSU Buzău, care a trimis în zonă o motopompă.
La fața locului s-a deplasat și prefectul județului, Isabel Bogdan, unde a discutat cu oamenii, afectați de viitură, și a făcut o evaluare a pagubelor.
Tot în această zonă, pe DN 2F, la kilometrul 38+950, în apropiere de localitatea Vladia, însă pe teritoriul județului Bacău, un pod a fost rupt de viitură pe ambele sensuri, circulația către Bacău fiind blocată.
La Negrești, în suburbia Valea Mare, 4 case și 4 curți au fost afectate de viitură, nefiind necesară evacuarea persoanelor aflate în cele 4 locuințe.
O altă situație deosebită a fost înregistrată în comuna Pungești, unde 14 persoane din satul Stejarul au fost nevoite să stea peste noapte la rude, fiind evacuate din locuințele inundate. În această localitate au fost afectate de viitură 4 case și 2 curți.
În continuare, reprezentanții Guvernului în teritoriu vor monitoriza situația, ținând cont de faptul că avertizarea hidro de Cod Portocaliu încă este în vigoare.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Documente de identitate false descoperite ascunse într-un autoturism, sub preș

În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa echipa comună de control a descoperit sub preșul …

Viacons Rutier Huși a impresionat la Congresul drumarilor

Viacons Rutier Huși a participat alături de alte 100 de firme de construcții din toată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *