vineri , 16 noiembrie 2018, 16:26
Home / Local / Actualitate / Inundații în județul Vaslui

Inundații în județul Vaslui


Prefectul Isabel BOGDAN și subprefectul Mircea GOLOGAN au coordonat activitatea de monitorizare și intervenție, pentru limitarea pagubelor materiale provocate de precipitațiile înregistrate în ultimele 24 de ore.
Cea mai gravă situție a fost înregistrată în localitatea Doagele, din comuna Dragomirești, unde 10 case și 38 de curți au fost inundate, iar 19 persoane au fost evacuate. 15 dintre ele au fost cazate temporar la Căminul Cultural din localitate, iar 4 au preferat să meargă la vecini.
Reprezentanții Instituției Prefectului, alături de angajați ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) Vaslui, au intervenit toată noapte, cu motopompe, pentru a scoate apa de pe drumul ce face legătura cu satul Doagele și din gospodăriile afectate.
A fost solicitat sprijinul colegilor de la IJSU Buzău, care a trimis în zonă o motopompă.
Tot în această zonă, pe DN 2F, la kilometrul 38+950, în apropiere de localitatea Vladia, însă pe teritoriul județului Bacău, un pod a fost rupt de viitură pe ambele sensuri, circulația către Bacău fiind blocată.
La Negrești, în suburbia Valea Mare, 4 case și 4 curți au fost afectate de viitură, nefiind necesară evacuarea persoanelor aflate în cele 4 locuințe.
O altă situație deosebită a fost înregistrată în comuna Pungești, unde 14 persoane din satul Stejarul au fost nevoite să stea peste noapte la rude, fiind evacuate din locuințele inundate. În această localitate au fost afectate de viitură 4 case și 2 curți.
În continuare, reprezentanții Guvernului în teritoriu vor monitoriza situația, ținând cont de faptul că avertizarea hidro de Cod Portocaliu încă este în vigoare.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Arestați preventiv pentru infracțiunea de furt

Poliţiştii au reţinut trei persoane, bănuite de comiterea infracțiunii de furt calificat. Acestea au fost …

Pieton cu permis de conducere fals, descoperit la volan

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *