luni , 15 octombrie 2018, 14:28
Home / Local / Actualitate / Bătrân mort de cinci zile, investigat medical în sicriu de către un echipaj al Ambulanţei

Bătrân mort de cinci zile, investigat medical în sicriu de către un echipaj al Ambulanţei


Un bătrân de 80 de ani, care începuse să intre în putrefacţie la cinci zile după ce a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, a fost investigat medical în sicriu de către un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, după ce rudele au sunat de mai multe ori la numărul de urgenţă 112 şi au anunţat că bărbatul mişcă şi respiră.
Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, echipajul cu medic a mers în localitatea Vovrieşti pentru a răspunde unei solicitări făcute prin numărul de urgenţă 112 de către fiica bătrânului, care a afirmat că tatăl său, mort de cinci zile, a mişcat un deget. Mai mult, femeia i-a spus dispecerului de serviciu că a făcut şi testul cu oglinda şi a observat că aceasta s-a aburit, semn că bărbatul aflat în sicriu ar respira.
În consenciţă, echipajul SAJ Vaslui care s-a deplasat la caz a făcut investigaţiile medicale pentru a constata dacă cele observate de către fiica bătrânului de 80 de ani se confirmă.
”Am făcut o electrocardiogramă şi i-am arătat femeii pe monitor că persoana aflată în sicriu nu are activitate cardiacă. Faptul că defunctul nu mai era rigid, aşa cum au spus, printre altele, la numărul de urgenţă 112, este explicată prin faptul că începuse să intre în putrefacţie. Înţelegem că este greu să treci peste pierderea unei fiinţe dragi, dar ar trebui ca oamenii să-şi gestioneze aceste momente astfel încât să nu mai fim nevoiţi să blocăm un echipaj medical pentru a demonstra că o persoană este decedată”, a declarat directorul medical al SAJ Vaslui, Ana Maria Ungureanu.
Bărbatul de 80 de ani murise, în urma unor probleme cardiace, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, cadrele medicale de la această unitate fiind cele care i-au eliberat certificatul constatator de deces.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Accident grav la Mărul de Aur

Trei persoane au fost băgate în spital de un șofer din Vaslui, care a provocat …

Veșmintele Sfintei Parascheva, purtate pe străzile Vasluiului

Zeci de vasluieni au participat la o procesiune cu racla în care se află veşmintele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *