duminică , 20 septembrie 2020, 09:00
Home / Local / Actualitate / Se caută mecanici auto

Se caută mecanici auto


Agenţii economici vasluieni au transmis unităţilor de învăţământ din judeţ că au nevoie de personal calificat în meseriile de mecanic auto, tinichigiu, electrician, ospătar, bucătar, vânzător, confecţioner şi agricultor.
În acest an şcolar, societăţile comerciale au avut prilejul de a propune şi de a comunica o serie de calificări pentru clasele de învăţământ profesional care vor fi înfiinţate de la toamnă. Se urmăreşte ca oferta şcolilor să se coreleze cu cererea pieţei muncii, deziderat despre care se discută tot mai des.
În anul şcolar viitor, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui anunţă organizarea a 40 de clase de învăţământ profesional, cu durata de trei ani, pentru absolvenţii de gimnaziu care vor să înveţe o meserie.
“Pentru anul școlar viitor avem propuse a înființa 40 de clase profesionale, cu 1.120 de locuri. Cele mai multe clase sunt pentru specializarea mecanic, unde se intenționează formarea a 16 clase, cu 448 de locuri. Urmează turism și alimentație, cu opt clase, care cuprinde 224 de locuri. Interes e și pentru industria textilă, unde avem în intenție să înființăm cinci clase, cu 140 de elevi”, a declarat Maria Ciulei, inspector de specialitate în cadrul ISJ Vaslui.
Elevii din învăţământul profesional beneficiază de susţinere financiară, aceştia primind o bursă lunară de 200 de lei, împreună cu facilităţi de transport şi cazare în internate, pentru cei care studiază departe de casă. În plus, după finalizarea celor trei ani, absolvenţii vor avea posibilitatea să-şi continue studiile liceale, ei putând fi admişi în clasa a XI-a.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

S-a consumat prima seară de la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”

Spectacolele de teatru în aer liber au prins și la publicul vasluian. Sute de iubitori …

A început jubileul Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui

Astăzi a debutat ediția a 26-a a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase”.Organizatorii, Consiliul Județean, Primăria Vaslui, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *