luni , 23 aprilie 2018, 15:47
Home / Local / Actualitate / Fantasia a cântat ”Oda Europei”

Fantasia a cântat ”Oda Europei”


Ziua Europei a fost celebrată la Vaslui prin muzică. Sub genericul ”Odă Europei”, corala Fantasia a reușit să ofere un moment artistic de neuitate pentru cei peste 200 de spectatori prezenți la concert.
Startul a fost dat cu intonarea imnului Uniunii Europene şi cel al României, după care spectatorii au fost plimbaţi pe ritmuri muzicale prin toată Europa.
Periplul muzical a plecat din orașul de baștină, cu ”Hora de la Vaslui”, a compozitorului Nicolae Balan, a continuat cu un intinerariu francez, grație suitei ”Coriștii”, după care fetele au poposit pe tărâm german, pentru ca lirica piesei ”Bohemian Rhapsody”, a lui Freddie Mercury, să antreneze sala la maxim.
În final, spectatorii au fost conduşi cu mintea şi purtaţi de notele muzicale până în România, oferind o combinaţie perfectă de sunete şi cuvinte pentru a înţelege cât mai bine dragostea coralei pentru ceea ce reprezintă muzica.
Considerat cel mai titrat cor de elevi din ţară, Fantasia a fost creată în anul 1995 de profesorul Vasile Negură. De-a lungul anilor a susţinut sute de spectacole naţionale şi internaţionale, adunând nenumărate premii.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Școala ”Ștefan Ciobotărașu” Lipovăț, în sărbătoare!

Şcoala “Ştefan Ciobotăraşu” din Lipovăţ a marcat cea de a 15-a ediţie a Zilelor Şcolii. …

Apel civic catre cetateni!

În cadrul unei întâlniri convocate de prefectul Eduard-Andrei POPICA, șeful secției Bârlad a Direcției Regionale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *