marți , 19 februarie 2019, 07:37
Home / Local / Actualitate / Fantasia a cântat ”Oda Europei”

Fantasia a cântat ”Oda Europei”


Ziua Europei a fost celebrată la Vaslui prin muzică. Sub genericul ”Odă Europei”, corala Fantasia a reușit să ofere un moment artistic de neuitate pentru cei peste 200 de spectatori prezenți la concert.
Startul a fost dat cu intonarea imnului Uniunii Europene şi cel al României, după care spectatorii au fost plimbaţi pe ritmuri muzicale prin toată Europa.
Periplul muzical a plecat din orașul de baștină, cu ”Hora de la Vaslui”, a compozitorului Nicolae Balan, a continuat cu un intinerariu francez, grație suitei ”Coriștii”, după care fetele au poposit pe tărâm german, pentru ca lirica piesei ”Bohemian Rhapsody”, a lui Freddie Mercury, să antreneze sala la maxim.
În final, spectatorii au fost conduşi cu mintea şi purtaţi de notele muzicale până în România, oferind o combinaţie perfectă de sunete şi cuvinte pentru a înţelege cât mai bine dragostea coralei pentru ceea ce reprezintă muzica.
Considerat cel mai titrat cor de elevi din ţară, Fantasia a fost creată în anul 1995 de profesorul Vasile Negură. De-a lungul anilor a susţinut sute de spectacole naţionale şi internaţionale, adunând nenumărate premii.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Prinsă la volan fără permis de conducere

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni efectuează cercetări cu privire la …

Sute de vizitatori la Târgul Apicol de la Vaslui

Timp de două zile, în municipiul Vaslui a avut loc Târgul Apicol Vaslui 2019 la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *