miercuri , 26 septembrie 2018, 07:27
Home / Local / Actualitate / Fantasia a cântat ”Oda Europei”

Fantasia a cântat ”Oda Europei”


Ziua Europei a fost celebrată la Vaslui prin muzică. Sub genericul ”Odă Europei”, corala Fantasia a reușit să ofere un moment artistic de neuitate pentru cei peste 200 de spectatori prezenți la concert.
Startul a fost dat cu intonarea imnului Uniunii Europene şi cel al României, după care spectatorii au fost plimbaţi pe ritmuri muzicale prin toată Europa.
Periplul muzical a plecat din orașul de baștină, cu ”Hora de la Vaslui”, a compozitorului Nicolae Balan, a continuat cu un intinerariu francez, grație suitei ”Coriștii”, după care fetele au poposit pe tărâm german, pentru ca lirica piesei ”Bohemian Rhapsody”, a lui Freddie Mercury, să antreneze sala la maxim.
În final, spectatorii au fost conduşi cu mintea şi purtaţi de notele muzicale până în România, oferind o combinaţie perfectă de sunete şi cuvinte pentru a înţelege cât mai bine dragostea coralei pentru ceea ce reprezintă muzica.
Considerat cel mai titrat cor de elevi din ţară, Fantasia a fost creată în anul 1995 de profesorul Vasile Negură. De-a lungul anilor a susţinut sute de spectacole naţionale şi internaţionale, adunând nenumărate premii.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Autoturism căutat de autoritățile din Franța, depistat la Albița

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat la controlul de …

Caz tulburător în Miclești Nouă copii neglijați, scoși din familie

Nouă copii cu vârste cuprinse între 4 luni şi 16 ani, din comuna Micleşti, au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *