duminică , 27 septembrie 2020, 19:05
Home / Local / Actualitate / Autorităţile vor planta 10.000 de puieţi de salcâm în zona alunecărilor de teren din Ligurari

Autorităţile vor planta 10.000 de puieţi de salcâm în zona alunecărilor de teren din Ligurari


Peste 10.000 de puieţi de salcâm vor fi plantaţi în zona alunecărilor de teren din Ligurari, judeţul Vaslui, unde două case sunt în pericol de a fi afectate, scopul fiind acela de a încerca oprirea fenomenului, în condiţiile în care patul de alunecare se află deja la câţiva metri de una dintre locuinţe.
Autorităţile din comuna Voineşti vor planta peste 10.000 de puieţi de salcâm în zona alunecărilor de teren din localitatea Lingurari pentru a stopa fenomenul care ameninţă două locuinţe din sat.
Zeci de beneficiari de ajutor social în baza Legii 416/2001 au fost mobilizaţi de către primar în ultimele zile şi au acţionat pentru fărâmiţarea faliilor din zona alunecărilor de teren. Ulterior, se vor face terasamente pe care apoi vor fi plantaţi puieţii de salcâm.
“Vom lua legătura cu Institutul de Geodezie pentru a face un studiu în baza căruia să se găsească o soluţie tehnică în vederea stopării fenomenului de alunecare de teren din Lingurari. Din ce am discutat şi cu primarul din Voineşti, până acum s-a făcut un zid la baza patului de alunecare, la câţiva metri de gardul uneia dintre locuinţe”, a declarat, marţi, pentru News.ro prefectul judeţului Vaslui, Isabel Bogdan.
Suprafaţa afectată de alunecările de teren din localitatea Lingurari depăşeşte 15.000 de metri pătraţi, fenomenul fiind amplificat de topirea bruscă a zăpezii de la sfârşitul lui aprilie şi de ploile din ultima perioadă.
Cele nouă persoane, printre care şi cinci copii, care locuiesc în casele aflate în pericol au fost convinse de către autorităţi să părăsească locuinţele dacă situaţia o va impune.
Familiile evacuate ar urma să fie cazate temporar în căminul cultural până când îşi vor construi alte case pe terenuri puse la dispoziţie de primărie.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Mașină făcută scrum în apropiere de sediul Primăriei Vaslui

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă …

Primarul care a schimbat fața comunei Lipovăț

Primarul PSD al comunei Lipovăț, Valerian Hriscu, este pregătit pentru testul electoral de duminică. Știe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *