duminică , 16 decembrie 2018, 19:44
Home / Local / Actualitate / Anchetă epidemiologică la o creşă din municipiul Vaslui

Anchetă epidemiologică la o creşă din municipiul Vaslui


Patru copii cu vârste de până la trei ani, de la o creşă din municipiul Vaslui, au fost internaţi în ultima săptămână la Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui cu diagnosticul de rotavirus, o infecţie la nivelul intestinelor, care se manifestă cu dureri abdominale, febră, vărsături şi diaree.
În consecinţă, autorităţile sanitare vasluiene au decis să declanşeze o anchetă epidemiologică în urma căreia să stabilească o posibilă cauză a apariţiei unui număr relativ mare de cazuri de boală într-un interval scurt de timp, având în vedere că toate au apărut în aceeaşi colectivitate.
”Toţi cei patru copii prezintă formă medie de boală şi sunt izolaţi pentru tratament în Secţia de Infecţioase a spitalului din Vaslui. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare, iar medicul specialist al instituţiei nu a declarat focar de boală, urmând ca acest aspect să se decidă la finalizarea verificărilor la creşă. Până atunci, s-a dispus efectuarea unor activităţi de deratizare în unitate, specifice în astfel de situaţii”, a declarat directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.
Pe lângă cele patru cazuri de la creşa din Vaslui, mai există trei copii din mediul rural internaţi în spital cu rotavirus. Două din cazuri provin din localitatea Vutcani, însă fără legătură între ele, susţin reprezentanţii DSP, şi unul din satul Văleni.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huși, a fost implicat într-un accident rutier

Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huși, a fost implicat într-un accident petrecut în această dimineață în …

Corala Fantasia susține mai multe concerte în județul Neamț

Corala Fantasia va susține în acest weekend mai multe concerte de colinde în județul Neamț. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *