duminică , 20 ianuarie 2019, 21:36
Home / Local / Actualitate / Alunecare masivă de teren la Lingurari

Alunecare masivă de teren la Lingurari


Două case din localitatea Lingurari sunt în pericol de a fi dărmate de o alunecare masivă de teren, activată de zăpezile de la sfârşitul luniii aprilie şi de ploile din ultima perioadă. Suprafaţa de alunecare depăşeşte 15.000 de metri pătraţi, iar autorităţile iau în calcul varianta evacuării familiilor din case.
Autorităţile locale din comuna Voineşti ar putea interveni în perioada următoare pentru evacuarea din locuinţe a două familii ale căror case sunt în pericol de a fi dărâmate de o alunecare masivă de teren.
Primarul din Voineşti susţine că situaţia a fost raportată la Prefectura Vaslui, care a dat dispoziţie de monitorizare a alunecărilor de teren.
”În ultimele trei săptămâni de când monitorizăm fenomenul, terenul a înaintat continuu spre cele două case. În aceste condiţii, dacă situaţia o impune, se va face evacuarea familiilor în spaţii asigurate de autorităţile locale. Se vor da locuri de casă şi se vor construi locuinţe pentru cele două familii, cu ajutorul financiar al primăriei şi cu sprijin guvernamental”, a declarat primarul comunei Voineşti, Aurelian Miler.
Potrivit acestuia, alunecările de teren din Voineşti sunt şi ca efect ale defrişărilor ilegale făcute în ultimii ani, perioadă în care întreaga pădure de pe versant a fost tăiată.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Ziele Liceului ”Ștefan Procopiu” Vaslui

Liceul ”Ștefan Procopiu” (LSP) Vaslui a marcat 47 de ani de existență, organizând o nouă …

Portret de familie: meniuri sănătoase cu carne de pui

Meniurile cu carne de pui reprezintă alegerea preferată a tuturor, datorită numeroaselor avantaje: carnea de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *