luni , 21 septembrie 2020, 10:35
Home / Local / Învăţămant / Liceul cu cele mai moderne laboratoare

Liceul cu cele mai moderne laboratoare


Liceul ”Emil Racoviță”(LER) Vaslui beneficiază de cele mai moderne laboratoare din învățământul vasluian.
Primul modernizat a fost laboratorul de fizică, unde a fost achiziționat instrumentarul necesar, care ajută copiii la experimentele pe care le vor face. În clasă a fost instalat și un videoproiector la care au acces profesorii și elevii.
Laboratorul de chimie are instalate mese speciale, cu chiuvete. De asemenea, experimentele făcute de profesor la catedră se realizează în condiții de siguranță.
”Am dorit să avem un laborator de chimie sigur și performant, care să permită accesul și munca în siguranță”, a spus Daniel Hulubei, directorul LER Vaslui.
De altfel, participanții de la Olimpiada Națională ”Științele Pământului” au apreciat dotările laboratoarelor, felicitând gazdele pentru condițiile oferite la proba experimentală.
”Am depus eforturi considerabile, pentru a oferi cele mai bune condiții. Toți profesorii noștri s-au implicat în pregătirea laboratoarelor pentru olimpiadă. A fost o muncă titanică și suntem bucuroși că ne-a fost apreciat efortul făcut. Colegii mei au muncit ore întregi, pentru acest eveniment. Până și cele peste o mie de eprubete au fost pregătite în cele mai mici detalii, astfel încât să nu existe nicio picătură de apă, care să compromită experimentele participanților la olimpiadă. Le mulțumesc colegilor pentru munca depusă”, a mai spus Daniel Hulubei.
Liceul vasluian beneficiază și de un modern cabinet de geografie, unde e aproape imposibil să nu te atașezi de această disciplină.
”De aici pleci cu un bagaj de cunoștințe numai dacă te uiți în jur”, se mândrește directorul LER.
Investiția totală în laboratoare a fost din bani proveniți de la bugetul local și fonduri de la ong-ul liceului.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Seară americană la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”!

Ediția jubiliară a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui a avut un moment inedit, oferit de …

Ei sunt cei mai buni creatori de la Concursul de literatură satirico-umoristică!

Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui a organizat festivitatea de premiere a Concursului de literatură …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *