duminică , 20 septembrie 2020, 09:50
Home / Local / Actualitate / Superlativele Școlii ”Vasile Alecsandri” Vaslui

Superlativele Școlii ”Vasile Alecsandri” Vaslui


Școala ”Vasile Alecsandri” Vaslui a obținut noi rezultate remarcabile la concursurile și olimpiadele școlare.
La Olimpiada Națională de muzică instrumentală, de la Arad, elevii gimnaziului vasluian s-au întors cu două premii și o mențiune.
Cel mai important premiu a fost obținut de Costel Enea, elev în clasa a VII-a. El a primit punctajul maxim (100 puncte) și premiul I, la clarinet. Costel Enea este pregătit de profesorul Iftimie Căuneac, corepetitor fiind profesoara Ana Maria Şnaider.
”Doar alţi 12 copii din cei 183 participanţi din toată ţara, de la toate instrumentele, toate clasele şi toţi anii de studiu, au mai obţinut un astfel de punctaj. Costel a avut o prestaţie ireproşabilă, lucru răsplătit aşa cum se cuvine de juriu”, a spus Dorina Baban, directorul Școlii ”Vasile Alecsandri”.
Alexandru Blăniţă, elev în clasa a VIII-a, a obținut premiul III la tubă. Acesta este pregătit de profesorul Romeo Tălmaciu, corepetitor fiind profesoara Ana Maria Şnaider.
”Pentru Alexandru este al doilea an consecutiv când participă la faza naţională a olimpiadei, anul şcolar trecut fiind răsplătit cu o menţiune. Evidentul lui progres nu poate decât să ne bucure!”, a mai spus Dorina Baban.
Daniel Macarov, elev în clasa a VII-a, a impresionat la trompetă, juriul răsplătindu-l cu o mențiune. El este elevul profesorului Romeo Tălmaciu, corepetitor fiind profesoara Ana Maria Şnaider.
”Şi pentru Daniel este a doua participare la Olimpiada Naţională. Rezultatul obţinut este mai puţin decât îşi dorea el, ştiut fiind că este un copil studios, ambiţios, cu un talent nemăsurat. Emoţiile au fost mari, iar rezultatul este, fără îndoială, unul special. Performanţa profesorilor îndrumători este de asemenea remarcabilă, domnul profesor Romeo Talmaciu fiind probabil printre puţinii dascăli, dacă nu chiar unicul, cu doi copii calificaţi, participanţi şi premiaţi, la două instrumente diferite”, a completat directorul gimnaziului vasluian.
La Olimpiada Națională de limba franceză, ce a avut loc la Gura Humorului, Paula Dobândă, elevă în clasa a VII-a, îndrumată de profesoara Oana Călina Lupu, cu un punctaj de 91,50 puncte din 100 posibile, a obţinut o Menţiune Specială, fiind astfel în topul echipei vasluiene care a reprezentat judeţul la această olimpiadă, cu nimic mai prejos faţă de ceilalţi componenţi, chiar dacă a fost cea mai mică participantă.
La Olimpiada Națională de limba neogreacă, de la Brașov, Christos Iordanis Grigoriu, de la clasa a VIII-a, îndrumat de profesoara Raluca Ionaşcu, parţial autodidact, a fost clasat al cincilea la categoria lui de vârstă, nivelul B2. Astfel, Iordanis a repetat performanţa din anul şcolar trecut. Tot la fel ca şi în anul şcolar trecut, fratele mai mic cu un an, elev în Iaşi, a obţinut punctajul imediat următor.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

S-a consumat prima seară de la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”

Spectacolele de teatru în aer liber au prins și la publicul vasluian. Sute de iubitori …

A început jubileul Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui

Astăzi a debutat ediția a 26-a a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase”.Organizatorii, Consiliul Județean, Primăria Vaslui, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *