marți , 19 februarie 2019, 06:35
Home / Local / Actualitate / Toţi consumatorii rămaşi fără energie electrică din cauza ninsorilor, realimentaţi

Toţi consumatorii rămaşi fără energie electrică din cauza ninsorilor, realimentaţi


Toţi consumatorii din judeţul Vaslui rămaşi fără energie electrică din cauza ninsorilor au fost realimentaţi după zece zile de intervenţii ale furnizorului de electricitate. Reconectarea celor peste 60.000 de abonaţi rămaşi fără curent s-a făcut treptat, prin intervenţia a peste 350 de electricieni din cinci judeţe, care au remediat aproximativ 2.000 de avarii.
Delgaz Grid a reuşit să-i realimenteze cu energie electrică pe cei peste 60.000 de consumatori rămaşi fără curent în perioada 20-21 aprilie, din cauza viscolului.
Ultimii abonaţi au fost reconectaţi, luni, la reţeaua de electricitate, după zece zile în care echipele de intervenţie ale furnizorului de electricitate au lucrat aproape continuu.
”Aproximativ 2.000 de avarii au fost înregistrate în reţeaua aeriană de electricitate din Vaslui, ca urmare a condiţiilor meteorologice extreme din ultima decadă a lunii aprilie. Au fost distruşi stâlpi, elemente de susţinere şi izolaţie, precum şi conductoare, fapt ce a cauzat întreruperea alimentării cu energie pe toate nivelele de tensiune, pe zone extinse din judeţ. Prin efortul susţinut a peste 350 de electricieni şi ingineri din judeţele Vaslui, Iaşi, Bacău, Botoşani şi Vrancea s-a reuşit alimentarea cu energie electrică a consumatorilor casnici din judeţul Vaslui”, a declarat, luni, responsabilul mass-media al Delgaz Grid, Cornel Zaiţ.
Cele mai afectate zone au fost cele de sud şi est ale judeţului Vaslui, aproximativ 500 de stâlpi de electricitate fiind distruşi de viscol.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Prinsă la volan fără permis de conducere

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni efectuează cercetări cu privire la …

Sute de vizitatori la Târgul Apicol de la Vaslui

Timp de două zile, în municipiul Vaslui a avut loc Târgul Apicol Vaslui 2019 la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *