sâmbătă , 26 septembrie 2020, 12:31
Home / Local / Actualitate / Cetăţean din Republica Moldova cercetat pentru dare de mită

Cetăţean din Republica Moldova cercetat pentru dare de mită


Poliţiştii de frontieră vasluieni efectuează cercetări cu privire la un bărbat cu cetăţenie română şi Republica Moldova care a încercat să ofere suma de 50 de dolari pentru ca poliţistul de frontieră care a descoperit asupra sa o carte de identitate falsă să nu ia măsuri legale împotriva lui.

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, pasageri într – un autocar cursă regulată pe ruta Chişinău-Berlin, Vladimir P., cetăţean din R. Moldova în vârstă de 34 de ani şi Vasile I., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 37 de ani.
În timpul controlului de frontieră, în momentul solicitării documentelor de identitate, poliţistul de frontieră care efectua controlul a observat, în port-documentul lui Vasile I. o altă carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, fapt pentru care a solicitat-o la control.
Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea cărţii de identitate depistate cu ocazia controlului de frontieră, lucrătorii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals total.
În momentul în care celor două persoane li s-a adus la cunoştinţă că documentul este fals, Vasile I. a oferit poliţistului de frontieră suma de 50 de dolari pentru a nu fi luate măsuri legale împotriva sa. Poliţistul de frontieră a refuzat categoric suma de bani oferită şi i-a adus la cunoştinţă lui Vasile I. că fapta sa constituie infracţiunea de dare de mită.
Deoarece persoana în cauză a insistat ca poliţistul de frontieră să primească suma de bani oferită, colegul nostru a informat şefii ierarhici despre situaţia creată şi au fost anunţate autorităţile abilitate din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Vaslui, care s-au prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa pentru luarea măsurilor legale.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi dare de mită.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Primarul care a schimbat fața comunei Lipovăț

Primarul PSD al comunei Lipovăț, Valerian Hriscu, este pregătit pentru testul electoral de duminică. Știe …

Mesajul unui tânăr din noua generație de politicieni vasluieni: „Îmi pasă de județul meu”

”Stimați prieteni, Dragă GENERAȚIE, Mai este o zi și campania electorală se va încheia. O …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *