marți , 22 ianuarie 2019, 17:43
Home / Local / Actualitate / Salbă de premii la limbi moderne

Salbă de premii la limbi moderne


La limba rusă (Olimpiadă naţională organizată cu mult succes la Vaslui, la Şcoala Gimnazială “Constantin Parfene”), rezultatele excelente i-au aparţinut profesoarei Eugenia Creţanu, care i-a pregătit pe elevii Clubului de limba rusă de la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” (LMK), astfel că s-au obţinut următoarele distincţii: premiul I – eleva Irina Demetra Șușnea, de la Colegiul Naţional “Gh. Roşca Codreanu” Bârlad (clasa a XI-a, nivel A1); premiul III – elevul Paul-Alexandru Răileanu, de la LMK Vaslui (clasa a XI-a, nivel A2); premiul III – eleva Elena Timon, de la Liceul “Ştefan Procopiu” Vaslui (clasa a XI-a, nivel B2); menţiune – eleva Maria Caliniuc, de la Liceul Teoretic ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui (clasa a XI-a, nivel A1); menţiune – elevul Andrei Alexandru Arsene (LMK-clasa a XI-a, nivel A2).
Toţi elevii menţionaţi au luat şi câte un Premiu Special, acordat de Comisia Naţională a Olimpiadei de limba rusă şi Consiliul local Vaslui, pentru diverse aspecte ale performanţelor înregistrate la ediţia de la Vaslui (calitatea eseurilor, fluenţă la proba orală, interacţiune orală, monolog ş.a.m.d.)
”Olimpiada naţională de limbi romanice, limba italiană şi limba spaniolă, s-a desfăşurat la Botoşani. Echipajul judeţului Vaslui, coordonat de profesoara Liliana Botez, de la Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” din Vaslui, s-a întors cu numeroase premii, obținute de cei 9 elevi vasluieni participanţi”, a precizat Alexandru Mîță, inspector limbi moderne în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui.
Elevul Alex-Iulian Butnaru (clasa a X-a normal, Colegiul Economic „Anghel Rugină” Vaslui) a obținut premiul III la limba spaniolă. El este coordonat de profesorul Bogdan Nedelcu. Vlăduț Gheorghe, de la Liceul ”Emil Racoviță”, a obținut un premiu special la limba spaniolă, având-o ca îndrumătoare pe profesoara Gabriela Tofan.
La limba italiană, Larisa-Ionela Simion, de la LMK, a obținut o menţiune. Ea este pregătită de profesoara Mirela Fighiuc. Alexandra-Gabriela Ionașcu, de la LMK, a primit un premiu special, eleva fiind îndrumată de profesoara Mirela Fighiuc.
Același premiu special a mai fost atribuit elevei Roberta-Gabriela Nechita (LMK), profesor îndrumător Mirela Fighiuc. Laura Raluca Popa (LMK) a primit tot premiu special la italiană.
Delia-Elena Iordachi, elevă în clasa a opta la Școala ”Ștefan cel Mare, pregătită de profesoara Liliana Botez, a obținut o mențiune special.
Aceeași distincție a primit-o și eleva Elena-Lavinia Tănasă, de la Liceul ”Emil Racoviță”, pregătită de profesoara Mirela Fighiuc.
La Olimpiada naţională de engleză, desfăşurată la Piteşti, în judeţul Argeş, s-a obţinut un premiu II, cu atât mai lăudabil, cu cât s-au acordat extrem de puţine distincţii, precum şi menţiuni special, pentru rezultate foarte bune la probele scrise şi orale ale competiţiei. Premiul al II-lea a fost adjudecat, la clasa a X-a, secţiunea “A”, de eleva profesoarei Mihaela Claudia Liteanu, de la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, Teodora Mihăilă.
Şi la limba franceză, la cealaltă mare secţiune a Olimpiadei naţionale de limbi romanice, desfăşurată la Gura Humorului, judeţul Suceava, s-au obţinut rezultate excepţionale. Echipajul judeţului a fost coordonat de profesoara Alina-Emanuela Moraru. S-au obţinut următoarele distincţii: Ioana-Adelina Ralea, de la Colegiul Naţional “Cuza Vodă” din Huşi (clasa a X-a, normal, profesor Elena Talaşman), a luat cele mai multe premii din cadrul competiţiei: Premiul I, premiul special pentru interacţiune orală oferit de Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti, diploma de excelenţă oferită de Institutul Cultural francez, diploma de excelenţă oferită de Asociaţia Profesorilor de Limba Franceză – ARPF.
Menţiuni speciale au fost atribuite următorilor elevi: Paula-Bianca Dobândă, clasa a VII-a normal (2 ore/săptămână), Şcoala Gimnazială ”Vasile Alecsandri”, profesor Oana Călina Lupu; Miriam Gurguță, clasa a VIII-a normal, Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” Vaslui, profesor Sorin Popoiu; Rareş-Nicolae Diaconu, clasa a IX-a, normal, Liceul Teoretic “Emil Racoviţă” Vaslui, profesor Monica Sprîncenatu; Eliana-Ioana Elisei, clasa a IX-a intensiv, Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” Vaslui, profesor Lola-Gabriela Ciolacu; Andreea-Petronela Ungureanu, clasa a XI-a normal, Liceul “Ştefan Procopiu” Vaslui, profesor Diana Luca; Ana-Maria Jipa, clasa a XII-a normal, Colegiul Naţional “Cuza Vodă” din Huşi, profesor Elena Talaşman.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bătaie între doi elevi la Liceul din Puiești

Liceul Tehnologic din Puiești este, din nou, în centrul atenției, cu un nou scandal. De …

Patru vasluieni, răniți într-un accident la Gâdinți

Patru victime au rezultat în urma accidentului care a avut loc în această dimineață, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *