sâmbătă , 26 septembrie 2020, 14:00
Home / Local / Actualitate / Retro Parada Primăverii a ”colorat„ Vasluiul

Retro Parada Primăverii a ”colorat„ Vasluiul


Retromobil Club România (RCR) a aliniat la Vaslui, în central civic, cele 23 de modele participante la Retro Paradă. Acestea au pornit apoi pe străzile orașului.
Vasluienii au avut, astfel, din nou ocazia să admire frumoasele modele şi să se pozeze cu ele, dar şi cu proprietarii.
O întreagă istorie ambulantă s-a perindat în Piața civică, spre uimirea şi entuziasmul trecătorilor care, preţ de câteva momente, şi-au „spălat” privirea, urmărind frumoasele modele. Acesta este doar primul eveniment cu maşini de epocă al anului, altele urmând să mai aibă loc în perioada următoare.
”Cu ocazia acestei parade am deschis calendarul de evenimente Retromobil 2017. La Vaslui, am reuşit să strângem 23 de maşini, cea mai veche fiind un Austin din 1935. Sunt pasionaţi care au mai multe maşini. Avem modele de Mercedes, foarte multe Dacia, un Jaguar, adus în premieră la expoziția noastră, şi chiar un ARO 10. Fiecare colecţionar etalează ce a mai făcut în timpul iernii, ce a mai achiziţionat sau ce a mai restaurat”, a declarat Radu Gorea, președintele Retromobil Club Vaslui.
De această dată, modelul de Jaguar a fost preferatul vasluienilor. Colecţionarul vasluian se află pentru prima oară la paradă.
„Jaguarul este un model XJ12, produs în Anglia și este pentru prima oară adus la o paradă. Anul fabricației este 1976, fiind abia restaurant. Are un motor de 276 CP și este un model în patru uşi. Este adevărat că vasluienii apreciază eleganţa Jaguar-ului. Vrem să pepetuăm spiritul clasic şi stilul retro, precum şi tot ce a rămas frumos din epocile trecute”, a declarat proprietarul mașinii.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Primarul care a schimbat fața comunei Lipovăț

Primarul PSD al comunei Lipovăț, Valerian Hriscu, este pregătit pentru testul electoral de duminică. Știe …

Mesajul unui tânăr din noua generație de politicieni vasluieni: „Îmi pasă de județul meu”

”Stimați prieteni, Dragă GENERAȚIE, Mai este o zi și campania electorală se va încheia. O …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *