luni , 17 decembrie 2018, 12:05
Home / Local / Actualitate / Zeci de copii au fost abandonați în spitalele vasluiene

Zeci de copii au fost abandonați în spitalele vasluiene


Aproape 50 de nou-născuți au ajuns, în ultimul an, în plasament la asistenți maternali sau în centrele sociale, după ce au fost abandonați în cele trei maternități din județ. În majoritatea cazurilor, motivele exprimate de părinți fac referire la sărăcie.
Mai exact, 49 de bebeluși au trebuit înregistrați în evidențele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui. Mamele au renunțat la copii imediat după naștere, invocând nivelul de trai scăzut și lipsa veniturilor. Potrivit DGASPC, pentru șase micuți au fost întocmite procese verbale de constatare a părăsirii, iar pentru ceilalți au fost solicitate chiar de mame măsuri de protecție. Cei mai mulți au fost dați în grija unor asistenți maternali profesioniști, iar alții au ajuns în centrele de plasament.
“Avem chiar și două mame minore care și-au abandonat copiii. Majoritatea situațiilor de abandon au drept cauză sărăcia. Mamele au invocat lipsa unei locuințe sau lipsa unui venit stabil”, a declarat directorul DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu Ștefănică.
Potrivit sursei citate, numărul copiilor abandonați a înregistrat o creștere cu 15 procente față de anul precedent.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

La un pas de tragedie

O mama și doi copii, din localitatea 7 Case, comuna Costești, au fost la un …

Maratonul tradițiilor la Festivalul ”Datina”

Peste o mie de copii au participat la ediția din acest an a Festivalului interjudețean …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *