duminică , 20 septembrie 2020, 09:12
Home / Local / Actualitate / Doi informaticieni în lotul național

Doi informaticieni în lotul național


Informatica vasluiană are parte de un nou an de excepţie. La Olimpiada Naţională pentru licee, desfăşurată la Brașov, cei 10 elevi din judeţul nostru au obţinut opt medalii, dintre care două de aur, patru de argint şi două de bronz.
Performerul ediţiei din acest an este Andrei Popa, de la Liceul “Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui, pregătit de profesorul Nicu Vlad. El a terminat pe locul 4 la nivel național, fiind recompensat cu medalia de aur.
Pe locul 17 la clasa a XII-a s-a clasat un alt vasluian, Andrei Chiriac, de la Liceul “Ştefan Procopiu”, pregătit de profesorii Dan Pracsiu, Andrei Grigorean şi Carmen Bărdiţă. El a obţinut medalia de argint.
Interesant este faptul că cei doi elevi au prins lotul național la informatică. Andrei Popa a dat lovitura, obținând cel mai mare punctaj la proba de baraj, terminând pe primul loc. Andrei Chiriac a prins lotul de pe locul 12 la baraj.
Radu Filipescu, elev în clasa a IX-a la LMK, a obținut medalia de bronz. El este pregătit de profesoara Florica Ciurescu.
Cea de-a doua medalie de bronz a fost obţinută de Ștefan Tudor Zaharia, elev în clasa a XI-a la Liceul “Mihail Kogălniceanu” Vaslui, îndrumat de profesoara Florica Ciurescu.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

S-a consumat prima seară de la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”

Spectacolele de teatru în aer liber au prins și la publicul vasluian. Sute de iubitori …

A început jubileul Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui

Astăzi a debutat ediția a 26-a a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase”.Organizatorii, Consiliul Județean, Primăria Vaslui, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *