luni , 21 ianuarie 2019, 05:39
Home / Local / Actualitate / Specializați în Spania

Specializați în Spania


În perioada 27 – 31 martie a avut loc cel de-al doilea flux de mobilitate a profesorilor de la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Vaslui în Sevilla, Spania, în cadrul proiectului Erasmus+ AK1, intitulat „Formarea profesorilor pentru integrarea elevilor cu cerințe educative speciale în școala de masă”. Un nou grup de 6 profesori a participat la cursul „All children are special”, furnizat de IDevelop.
Scopul acestui proiect este de a găsi modalități noi de apropiere de elevii cu cerințe educative speciale. Astfel, cursul a pus la dispoziția profesorilor noi modalități de a gestiona diferențele dintre elevi prin recunoașterea puterii, dar și a slăbiciunilor lor, de a concepe planuri de lecție în care să utilizeze tehnici adaptate pentru a se plia pe necesitățile fiecărui elev în funcție de abilitățile acestuia. Dar, poate cel mai important aspect al cursului a fost acela de a le da profesorilor o cale de a mobiliza colegii, părinții, membrii comunității și alți specialiști pentru a oferi o educație de calitate pentru toți copiii.
O educație de calitate oferită tuturor elevilor este primul pas spre eradicarea discriminării și spre crearea unui mediu educațional armonios, în care moto-ul școlii noastre va funcționa pe deplin: „O școală pentru toți, o școală pentru fiecare!”.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Ziele Liceului ”Ștefan Procopiu” Vaslui

Liceul ”Ștefan Procopiu” (LSP) Vaslui a marcat 47 de ani de existență, organizând o nouă …

Portret de familie: meniuri sănătoase cu carne de pui

Meniurile cu carne de pui reprezintă alegerea preferată a tuturor, datorită numeroaselor avantaje: carnea de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *