duminică , 26 mai 2019, 11:36
Home / Local / Actualitate / Specializați în Spania

Specializați în Spania


În perioada 27 – 31 martie a avut loc cel de-al doilea flux de mobilitate a profesorilor de la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Vaslui în Sevilla, Spania, în cadrul proiectului Erasmus+ AK1, intitulat „Formarea profesorilor pentru integrarea elevilor cu cerințe educative speciale în școala de masă”. Un nou grup de 6 profesori a participat la cursul „All children are special”, furnizat de IDevelop.
Scopul acestui proiect este de a găsi modalități noi de apropiere de elevii cu cerințe educative speciale. Astfel, cursul a pus la dispoziția profesorilor noi modalități de a gestiona diferențele dintre elevi prin recunoașterea puterii, dar și a slăbiciunilor lor, de a concepe planuri de lecție în care să utilizeze tehnici adaptate pentru a se plia pe necesitățile fiecărui elev în funcție de abilitățile acestuia. Dar, poate cel mai important aspect al cursului a fost acela de a le da profesorilor o cale de a mobiliza colegii, părinții, membrii comunității și alți specialiști pentru a oferi o educație de calitate pentru toți copiii.
O educație de calitate oferită tuturor elevilor este primul pas spre eradicarea discriminării și spre crearea unui mediu educațional armonios, în care moto-ul școlii noastre va funcționa pe deplin: „O școală pentru toți, o școală pentru fiecare!”.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Filarmonica din Iași vine în Parcul Copou

Copoul vasluian se pregăteşte în această seară, de la ora 20, de un nou concert …

Ambulanță împotmolită în noroaie

Tragedie în comuna Delești, acolo unde un bărbat de 51 de ani a decedat, după …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *