miercuri , 15 august 2018, 00:53
Home / Local / Actualitate / Cel mai mare punctaj de la biologie

Cel mai mare punctaj de la biologie


Vlad Sîmbotin, de la Liceul “Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui, confirmă pe plan naţional. După ce, anul trecut, a obţinut argintul, vasluianul a demonstrat că poate mai mult decât a obținut în 2016, la Olimpiada Naţională de Biologie. El a fost recompensat cu premiul I, obținând cel mai mare punctaj la clasa a XII-a, acumulând 191 de puncte.
Vlad Sîmbotin urmează a reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Biologie, ce se va desfăşura în Coventry (Marea Britanie), în perioada 23-30 iulie.
El face parte din lotul restrâns al României, drept pe care şi l-a câştigat după ce anul trecut, alături de ceilalţi componenţi ai lotului, a ratat participarea la Olimpiada Internaţională de Biologie din Vietnam, fiind blocaţi în aeroportul din Istanbul, în noaptea de groază a loviturii de stat. Deşi avea drept condiţie pentru păstrarea locului în lotul olimpic calificarea la faza naţională, Vlad Sîmbotin, şi-a reconfirmat valoarea.
De îndrumarea şi pregătirea sa s-a ocupat profesoara Gianina Romaşcu, de la LMK Vaslui. Vlad Sîmbotin este este unul dintre elevii de excepţie cu care se mândreşte învăţământul vasluian, ale cărui rezultate confirmă atât pe plan naţional cât şi internaţional. În 2015 a reprezentat România la Olimpiada Internaţionale de Ştiinţe, desfăşurată în Austria, unde a obţinut medalia de argint.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Greu să fii primar: ”E un post solicitant și obositor!”

Silviu Cătălin Luca, elevul care a câștigat competiția ”Primar pentru o zi”, inițiată de Primăria …

Sute de mâini în aer la concertul trupei Voltaj

Trupa Voltaj a umplut Piața civică a Vasluiului, aproape 10.000 de vasluieni asistând la un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *