marți , 25 februarie 2020, 05:49
Home / Local / Actualitate / Dezinteres pentru învățământul dual

Dezinteres pentru învățământul dual


La începutul anului s-a anunțat că în județul Vaslui va fi învățământ dual în două unități liceale. În cele din urmă, un singur liceu va avea această nouă formă de învățământ profesional, în care agenții economici se implică în concursul de admitere, în programa elevilor și asigură practica.
Este vorba despre Colegiul Tehnic ”Alex.I.Cuza” Bârlad, care va înființa o clasă, cu 20 de locuri, cu sprijinul SC Confecții Bârlad.
”Selecția elevilor începe odată cu cea pentru învățământul profesional tradițional. Înscrierea elevilor se face în perioada 12-16 iunie, la secretariatul unității școlare, iar prima etapă de admitere este în perioada 26-30 iunie”, a declarat Maria Ciulei, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui.
Potrivit metodologiei de admitere în învățământul profesional dual, la unitățile școlare la care se impune testarea candidaților, probele de admitere organizate pot viza cunoştinţe din programele şcolare din învăţământul gimnazial sau motivaţia elevilor, testarea unor abilităţi sau aptitudini. Admiterea se poate face însă și fără probe suplimentare. În funcție de modalitatea aleasă de unitatea școlară, se stabilește și cum se calculează media de admitere. Astfel, la unitățile la care nu se susțin probe suplimentare, media de admitere va reprezenta media ponderată între rezultatul evaluării naționale, care va reprezenta 80%, și mediile din gimnaziu, care vor reprezenta 20%. În cazul în care se organizează evaluarea elevilor, media de admitere este formată din media de la evaluarea națională și mediile din liceu, care reprezintă 70%, și notele probelor suplimentare, care vor reprezenta 30%.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Codul Portocaliu de vânt puternic a produs pagube în județ!

Pompierii militari au intervenit în municipiile Bârlad și Huși pentru degajarea unor elemente de acoperiș …

Un medic din Bârlad este izolat la domiciliu, după ce s-a întors din Italia, țară afectată de coronavirus

Un medic de la Spitalul de Urgenţă „Elena Beldiman”, întors recent din Italia, ţară unde …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *