miercuri , 23 septembrie 2020, 22:37
Home / Local / Actualitate / Vaslui va deveni capital limbilor slave

Vaslui va deveni capital limbilor slave


În perioada 21-25 aprilie, Vasluiul va găzdui Olimpiada Națională de limba rusă, la care participă 190 de elevi și profesori din întreaga țara. Concursul va avea trei secțiuni: limba rusă-limbă modernă, limba rusă-limbă maternă, limba croată-limbă maternă.
Județul Vaslui va fi reprezentat de șase elevi, care provin de la clubul de limba rusă de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” (LMK), coordonat de profesoara Eugenia Crețanu. Aceștia sunt Andrei Arsene, Paul Răileanu, Maria Caliniuc (toți de la LMK), Olesea Hamitchi și Elena Timon, ambele eleve la Colegiul Economic “Anghel Rugină” și Irina Demetra Sușnea, elevă la Colegiul Național “Gh. Roșca Codreanu” Bârlad.
Deschiderea evenimentului este programată vineri, de la ora 17, la Centrul de Afaceri, iar organizatorii promit participanților la olimpiadă un program cu multe surprize.
”Spectacolele de deschidere și premiere sunt concepute nu doar ca evenimente la care se țin discursuri și se acordă diplome, ci vor conține și momente artistice susținute de Corala Fantasia, Fanfara Rotaria, membrii clubului de limba rusă. Nu vor lipsi nici dansurile cu specific rusesc”, a declarat Alexandru Mîță, inspector de limbi moderne și organizator al olimpiadei.
În cadrul Olimpiadei de la Vaslui se va desfășura festivalul de film rus, unde cei prezenți vor urmări capodopere ale cinematografiei rusești, dar și expoziții tematice la sala Arta a Muzeului Județean “Ștefan cel Mare” și la Centrul de Afaceri.
La eveniment vor fi prezenți și o serie de invitați speciali, cum ar fi directorul Centrului Rus de Științe și Cultură din București, Natalia Muzhennikova.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Campanie de donare de sânge în Episcopia Hușilor

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Ignatie, în Episcopia Hușilor, a fost demarată o nouă campanie de …

Zăpodeni, cea mai mare dezvoltare din istoria comunei

Comuna Zăpodeni traversează o adevărată perioadă de înflorire cum nu s-a văzut nici pe timpul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *