joi , 21 martie 2019, 13:26
Home / Local / Actualitate / Ouă încondeiate, în centrul Vasluiului

Ouă încondeiate, în centrul Vasluiului


Meșteri populari din Vaslui, Iași și Suceava și-au dat întâlnire în central orașuluila cea de a 14-a ediție a Târguluide Ouă încondeiate eveniment organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Vaslui, în parteneriat cu Primăria Vaslui. Aceștia au venit atât cu tradiționalul ou încondeiat, cât și cu ţesături lucrate cu migală, diverse obiecte lucrate în lemn, împletituri din răchită a sau icoane.
O prezență permanentă la evenimentele CJCPCT sunt Răzeșii de la Pogonești, care au ținut să ofere trecătorilor o parte din ospitalitatea satului vasluian, gătind sarmale, prăjituri, gogoşi, stropite cu vin și ţuică.
În acest an, organizatorii au decis ca atmosfera să fie întreținută de rapsozi populari din Todireşti, Zăpodeni, Micleşti şi Gârceni.
„Succesul oricărei acţiuni se datorează publicului, şi noi ne considerăm mulţumiţi şi de această dată de prezenţa vasluienilor. La fel şi meşterii populari. Considerăm că evenimentul reflectă tradiţiile din cele mai importante centre din Moldova, care au fost reprezentate de artiştii populari care au venit în faţa publicului cu cele mai importante şi mai frumoase simboluri ale credinţei”, a spus Lucian Onciu, directorul CJCPCT Vaslui.
La ediția din acest an, parteneră a fost și Biblioteca Judeţeană ”Nicolae Milescu Spătarul”, care a găzduit atelierele de creație, unde meșterii i-au învățat pe tineri vasluieni tehnica încondeierii oului.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Politicianul anului în asistență socială

Vasluiul a avut doi reprezentanți premiați în cadrul Galei de Excelență în Asistență Socială 2019, …

Amenzi de 83.000 de lei pentru comercianții de tutun

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui au acționat în ziua de 17 martie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *