sâmbătă , 19 septembrie 2020, 21:34
Home / Local / Actualitate / ”Magie și poezie în lumea copilăriei”

”Magie și poezie în lumea copilăriei”


Cea de a V-a ediție a Concursului Național ”Magie și poezie în lumea copilăriei”, organizat de Grădinița nr.3 Vaslui, s-a bucurat de aprecieri. Manifestarea îşi propune să antreneze copiii în activităţi de valorificare a priceperilor şi deprinderilor dobândite în domeniul cultural-artistic, literatură, prin exersarea limbajului sub aspectul expresivității, a exprimării emoţiilor şi sentimentelor cu privire la poezie, prin diferite forme de manifestare artistică. Este singurul concurs de acest gen din municipiul Vaslui, adresat copiilor din unităţile de învăţământ preșcolar, care prin calitatea poeziilor și participarea numeroasă atestă seriozitatea cu care cadrele didactice au pregătit copiii, precum şi faptul că la nivelul unităţilor şcolare s-a realizat o preselecţie a preşcolarilor care doreau să participe.
Continuarea concursului la nivel național se face din dorința de a oferi copiilor preșcolari o motivație suplimentară pentru progres, performanță la activitățile de comunicare din grădinițe, prin implicarea lor în activități cultural-artistice, care vor contribui la promovarea imaginii unităților de învățământ în comunitatea locală din fiecare județ partener, promovarea spiritului de prietenie, îmbogățirii orizontului de cunoaștere.
”Prin acest concurs ne-am propus să ridicăm standardele calitative ale activităţii curriculare şi extracurriculare în vederea valorificării potenţialului copiilor şi a dezvoltării personalităţii acestora prin implicarea în activităţi cultural-artistice. Partenerii noștri sunt, ca de fiecare dată, ISJ Vaslui, CCD Vaslui, Primăria Vaslui, Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarl” Vaslui, precum și peste 30 de unități școlare din Vaslui și din întreaga țară”, a declarat Cristina Lefter, directorul Grădiniței nr.3 Vaslui.
La ediția din acest an s-au întrecut 14 echipaje din Vaslui și alte 20 din județ și țară. Efortul tuturor participanților a fost răsplătit pe deplin: aplauze din partea spectatorilor și susținătorilor lor, o surpriză dulce din partea organizatorilor, precum și cu premii din partea juriului.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

S-a consumat prima seară de la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”

Spectacolele de teatru în aer liber au prins și la publicul vasluian. Sute de iubitori …

A început jubileul Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui

Astăzi a debutat ediția a 26-a a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase”.Organizatorii, Consiliul Județean, Primăria Vaslui, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *