marți , 19 februarie 2019, 11:40
Home / Anunţuri / 462 de locuri de muncă puse la dispoziţia persoanelor aflate in căutarea unui loc de muncă la Bursa generală a locurilor de muncă

462 de locuri de muncă puse la dispoziţia persoanelor aflate in căutarea unui loc de muncă la Bursa generală a locurilor de muncă


În cadrul Bursei locurilor de muncă organizată , de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vaslui, persoanele care doresc să se angajeze au avut de ales dintr-un număr de 462 locuri de muncă puse la dispoziţie de 53 agenţi economici din judeţ. Acţiunea s-a desfăşurat concomitent în Vaslui (la sediul Centrului de Resurse Judeţean pentru Asistenţă Educaţională), Bîrlad (Cantina de Ajutor Social) şi Huşi (Casa Armatei), începând cu ora 900.
Acţiunea fost organizată cu scopul de a veni, în egală măsură, atât în sprijinul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, cât şi angajatorilor care nu au avut posibilitatea selecţionării personalului necesar activităţilor din cadrul firmei. Participarea, atât a reprezentanţilor agenţilor economici cât şi a persoanelor în căutarea unui loc de muncă fiind gratuită.
Din cei peste 1400 de agenţi economici din judeţ contactaţi de către AJOFM Vaslui, în vederea identificării cererii de forţă de muncă, au confirmat participarea la bursă 53 care au oferit 462 locuri de muncă vacante (la Vaslui 23 firme au oferit 250 locuri de munca, la Bîrlad 8 firme – 101 posturi şi la Huşi 22 firme – 111 posturi). Dintre acestea 16 se adresează persoanelor cu studii superioare şi 446 persoanelor fără studii superioare.
Printre meseriile cele mai solicitate se numără – pentru persoanele cu studii superioare : economist, inginer constructor, medic stomatolog, inginer masini hidraulice, inspector resurse umane, inginer electromecanic, iar pentru persoanele fără studii superioare oferta este formată din: tehnician frigotehnist, ospatar, bucătar, barman, vânzător, lucrător comercial, casier valută, instalator, sudor, operator mase plastice, dulgher, faianțar, electrician, cusător piese din piele și înlocuitori, cizmar, confecționer îmbrăcăminte, CTC-ist, muncitor necalificat şi altele.
In baza protocolului încheiat intre Ministerul Muncii și Justiției Sociale și Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, la Bursa locurilor de munca au participat şi 250 de elevi ai claselor terminale din cadrul a 9 unități de învațământ din judeţ, acţiunea organizata de AJOFM Vaslui oferindu-le viitorilor absolvenţi posibilitatea unui prim contact cu piaţa muncii.
De asemenea, in baza protocolului încheiat cu Penitenciarul cu regim închis Vaslui, la Bursa Generala a locurilor de munca au participat si 11 persoane private de libertate ce mai au maxim 6 luni pana la eliberarea din detenţie.
La bursa organizată anul acesta au participat 2005 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă . Au fost selectaţi în vederea încadrării un număr de 611 persoane.
La bursa organizată in 2016 au participat 1405 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă . Au fost selectaţi în vederea încadrării un număr de 415 persoane.
In vederea reducerii şomajului, creşterii gradului de ocupare a forţei de muncă şi a creşterea eficienţei măsurilor active, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vaslui vine în ssprijinul atât a agentilor economici din judeţ cât şi a şomerilor din evidenţa sa prin acordarea de subvenţii pentru: încadrarea în muncă a absolvenţilor, a şomerilor în vârstă de peste 45 de ani sau a şomerilor care sunt parinţi unici sustinători ai familiilor monoparentale, a șomerilor de lungă durată, a şomerilor care mai au 5 ani până la pensie, a tinerilor cu risc de marginalizare socială cu vârsta cuprinsă intre 16-26 ani, a tinerilor NEETs.

În acest sens, mulţumim tuturor agenţilor economici pentru sprijinul acordat, în demersul iniţiat de AJOFM Vaslui, de a veni cu soluţii concrete, reale pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Asistentul maternal profesionist, un model de părinte responsabil

Asistentul maternal profesionist este persoana fizică, atestată în condițiile legii, care asigură, prin activitatea desfășurată …

Protecția copilului împotriva abuzului, neglijării sau oricăror alte forme de violență

Orice copil trebuie respectat și valorizat pentru a deveni un adult echilibrat și adaptat. El …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *