miercuri , 23 ianuarie 2019, 06:46
Home / Naţional / Actualitate / Pescari moldoveni depistaţi pe malul românesc al râului Prut, în timp ce pescuiau cu unelte interzise de lege

Pescari moldoveni depistaţi pe malul românesc al râului Prut, în timp ce pescuiau cu unelte interzise de lege

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea au depistat la malul românesc al râului Prut, doi cetăţeni din Republica Moldova, care desfăşurau activităţi de pescuit dintr-o barcă pneumatică, cu ajutorul a două plase monofilamant, unelte interzise de lege.

În data de 05 aprilie a.c, în jurul orei 15.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere pe râul Prut cu ambarcaţiunea din dotare au observat o barcă pneumatică în care se aflau doi bărbaţi, care pescuiau în apele teritoriale româneşti, cu ajutorul a două plase monofilamant, ambele cu lungimea de 70 m, lăţimea de 1,5 m, diametrul ochiului de plasă 4,5×4,5 cm.
Conform prevederilor legale în vigoare, lucrătorii noştri au procedat la legitimarea persoanelor din ambarcațiune. Întrucât cei doi bărbaţi nu aveau asupra lor documente de identitate au fost conduşi la sediul sectorului, pentru continuarea cercetărilor.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că aceştia sunt cetăţenii din Republica Moldova, Gheorghe C. şi Alexandru C., în vârstă de 46, respectiv 66 de ani. Cu privire la cele constatate, persoanele în cauză au declarat faptul că au venit spre malul românesc al râului Prut cu scopul de a pescui, folosindu-se de barca şi de cele două plase monofilament, fără a avea autorizaţiile necesare.
În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecerea frauduloasă a frontierei de stat, pescuitul comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit, pescuit prin orice metode al reproducatorilor, în perioada de prohibiţie şi utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Peste 7.600 de pachete cu ţigări de contrabandă, descoperite de polițiștii de frontieră

In ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de …

Tânăr fără permis de conducere depistat în trafic

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi, pe timpul unei misiuni specifice, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *