sâmbătă , 19 septembrie 2020, 01:50
Home / Local / Actualitate / Târg de ouă încondeiate în centrul Vasluiului

Târg de ouă încondeiate în centrul Vasluiului


În acest an, Târgul de ouă încondeiate şi icoane va avea loc în Centrul civic, iar deschiderea oficială este programată pentru sâmbătă, 8 aprilie, de la ora 10. La expoziţia cu vânzare participă cu ouă încondeiate artişti din Vatra Moldoviţei şi Ciocăneşti, din judeţul Suceava, din Bodeşti şi din Moşna, judeţul Iaşi, dar şi din judeţul Vaslui. Icoane vor fi expuse de meşteri din Bârlad şi Huşi, tănărul Andrei Vladimir, din Bârlad va veni cu ţesături, iar Asociaţia „Bujorii de la Laza”, cu obiecte de port popular cusute cu motive tradiţionale româneşti. Coşuri de nuiele vor fi aduse de un meşter popular din comuna Heci, judeţul Iaşi, iar „Casa Răzeşului” din Pogoneşti va veni în faţă vasluienilor cu produse de artă culinară specifice sărbătorilor pascale.
“Aşteptăm ca vasluienii să vină în număr mare fiindcă succesul unei acţiuni se datorează şi publicului. Considerăm că evenimentul va zugrăvi cele mai importante centre de tradiţie din Suceava, Iaşi şi Vaslui, care vor veni în faţa publicului cu adevăratele simboluri ale credinţei”, a declarat Lucian Onciu, directorul Centrului Creaţiei Populare Vaslui.
Nu vor lipsi nici atelierele, care se vor desfăşura sâmbătă, şi la care vor participa membri ai Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Vaslui (ATOV) şi elevi ai cercului de arte de la Şcoala „Vasile Alecsandri” Vaslui, coordonaţi de prof. Irina Ureche. Evenimentul se desfăşoară în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, care va fi şi gazdă a atelierelor. Programul pentru cele două zile de târg este ora 10.00-20.30.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Prima tranşă de vaccin antigripal de la Ministerul Sănătăţii a ajuns la Vaslui

Ministerul Sănătăţii a achizionat vaccinul antigripal pentru sezonul rece, iar prima tranşă de 330 de …

Gafa DSP Vaslui: Elevele cu Covid-19 nu sunt de la LMK Vaslui!

Elevele confirmate cu Covid-19 nu sunt de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui. Una dintre ele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *