duminică , 20 ianuarie 2019, 21:54
Home / Local / Actualitate / Atrași de ofertele educaționale

Atrași de ofertele educaționale


Ediţia din acest an a Târgului Educaţiei a adunat sute de elevi de clasa a opta, curioşi să afle care sunt ofertele liceelor vasluiene pentru anul şcolar 2017-2018. Cei mai mulţi dintre viitorii absolvenţi de gimnaziu s-au orientat către filierea tehnologică.
Astfel, Liceul “Ştefan Procopiu” (LSP) propune clase în domeniile tehnician electrician, mecatronist, mecanic întreţinere şi reparaţii, designer vestimentar, tehnician în turism şi tehnician în activităţi economice.
“Avem disponibile alte şapte clase la filiera teoretică, cele mai multe fiind la filologie, ştiinţe sociale şi matematică-informatică. Punctul forte e informatica, unde avem rezultate și pe plan național. Pentru învăţământul profesional sunt disponibile șase clase a IX-a, cu 168 de locuri. Noutatea o reprezintă specializarea de lucrător hotelier. Suntem unici la nivel de județ. Oferim elevilor cazare, iar la clasele profesionale beneficiază și de burse, în cuantum de 200 lei lunar”, a spus profesoara Alina Popa, reprezentantul LSP.
La standul Liceului “Ion Mincu” (LIM), elevii s-au arătat interesaţi de clasele de tehnician în construcţii, analize produse alimentare, organizator banqueting şi gastronomie.
“Pentru anul şcolar viitor, liceul nostru va oferi burse de studii pentru elevii din învăţământul profesional. Va fi decontată naveta, iar cazarea şi masa în regim intern sunt oferite în condiţii de excepţie şi la preţuri convenabile. Pentru învăţământul profesional avem în vedere formarea a şapte clase în meseriile mecanic autor, zidar, brutar-patiser, bucătar, ospătar şi coafor”, au declarat reprezentanții LIM.
Nu a fost ocolit nici standul Liceului cu Program Sportiv Vaslui, care are prevăzute pentru anul şcolar 2017-2018 o clasă de fotbal, una de handbal, o alta de atletism, precum şi o clasă mozaic.
”Examenul de admitere constă în susținerea unei probe sportive, înscrierile având loc în zilele de 22 și 23 mai, proba de aptitudini fiind programată în perioada 25-27 mai”, a spus Ionuț Chiochiu, directorul adjunct al LSP Vaslui.
Liceul “Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui propune elevilor de clasa a opta şase clase.
“Pentru anul 2017-2018 avem la ştiinţele sociale o clasă unde se va preda intensiv limba engleză şi una cu aprofundare pe studiul limbii franceze. În total vom avea şase clase a noua, specializările fiind matematică-informatică, ştiinţe ale naturii, ştiinţe sociale şi filologie. Elevii beneficiază, în acelaşi timp, de condiţii excelente de învăţare, majoritatea laboratoarelor şi cabinetelor noastre fiind complet modernizate”, a declarat Cătălin Ignat, directorul LMK.
La Liceul “Emil Racoviţă”, pasionaţii de limbi străine au ocazia să aprofundeze studiul spaniolei, germanei şi englezei, însă nu vor lipsi clasele de informatică, ştiinţele ale naturii şi ştiinţe sociale.
Colegiul Economic “Anghel Rugină” pune la dispoziţie 196 de locuri în specializările matematică-informatică, ştiinţe ale naturii, ştiinţe sociale, tehnician în activităţi economice, tehnician în comerţ şi hotelărie.
Un stand aparte a aparţinut Centrului Militar Judeţean (CMJ) Vaslui, care a prezentat oferta celor trei colegii şcolare militare din ţară.
La târg a participat cu stand propriu şi Liceul “Nicolae Iorga” Negreşti.
Organizatorii târgului sunt Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) şi Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Ziele Liceului ”Ștefan Procopiu” Vaslui

Liceul ”Ștefan Procopiu” (LSP) Vaslui a marcat 47 de ani de existență, organizând o nouă …

Portret de familie: meniuri sănătoase cu carne de pui

Meniurile cu carne de pui reprezintă alegerea preferată a tuturor, datorită numeroaselor avantaje: carnea de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *