luni , 21 septembrie 2020, 11:00
Home / Local / Învăţămant / Carenţe mari la matematică

Carenţe mari la matematică


Simularea examenului de Evaluare Naţională i-a pus la grea încercare pe elevii clasei a opta din Vaslui. Rezultatele au fost dezastruoase pentru un examen preliminar, numai bun de „antrenament” pentru adevărata probă de foc, procentul elevilor cu media generală cel puţin cinci fiind de 40,99 la sută.
La limba şi literatura română, dintr-un număr total de 4.346 de elevi prezenţi, 2.588 au obţinut note peste 5, în procent de 59,55%. Peste 1.700 elevi au picat proba, sub nota 5 obţinând 40,45% dintre candidaţi. Doar 3 elevi din Vaslui au reuşit să obţină calificativul maxim.
La matematică, dintr-un număr total de 4.352 elevi ce au susținut proba, doar 1.293 de elevi au obţinut note de trecere, în procent de 29,71%, iar 70,29% din elevi au picat proba. Patru elevi au primit nota 10.
Dacă mâine ar avea loc examenul propriu-zis, doar 40,99% ar lua media minimă 5. Doar 92 de elevi au obţinut la simulare medii între 9 şi 9.99, iar peste 2.500 au obţinut medii sub 5. Alarmant este numărul mare de medii între 1 şi 2.99. Peste 1.000 de elevi au tratat cu superficialitate simularea.
“E un procent mult mai bun faţă de simularea de anul trecut, diferenţa fiind de peste opt procente, însă mai avem mult de muncă. Vom mai organiza încă o simulare a examenului la nivel de judeţ, iar şcolile vor avea obligaţia să mai organizeze încă una la nivel de fiecare unitate în parte”, a spus Gabriela Plăcintă, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Seară americană la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”!

Ediția jubiliară a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui a avut un moment inedit, oferit de …

Ei sunt cei mai buni creatori de la Concursul de literatură satirico-umoristică!

Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui a organizat festivitatea de premiere a Concursului de literatură …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *