vineri , 18 septembrie 2020, 21:09
Home / Local / Actualitate / Sub influenţa alcoolului și fără permis, la volan

Sub influenţa alcoolului și fără permis, la volan


Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni au depistat în trafic un cetățean român, care conducea un autoturism, deşi consumase băuturi alcoolice și nu era posesor de permis de conducere.

În data de 29 martie a.c., în jurul orei 04.00, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni, județul Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit în trafic, pentru un control de rutină, pe raza localității de frontieră Lunca Veche, județul Vaslui, un autoturism înmatriculat în județul Bacău, condus de cetățeanul român C.C., în vârstă de 33 de ani, care era însoțit de cetățeanul român M.D., în vârstă de 22 de ani, ambii cu domiciliul pe raza judeţului Vaslui.
Cu ocazia controlului de frontieră, lucrătorii noştri au observat că C.C. emană o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost chemat un echipaj din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Huși. Rezultatul testării lui C.C. cu aparatul etilotest a fost de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Huși în vederea recoltării de probe biologice.
Procedându-se la verificări suplimentare, colegii noștri au constatat că C.C. este proprietarul autoturismului în cauză, dar că nu este posesor de permis de conducere.
Cu privire la cele constate, C.C. a recunoscut că nu este posesor de permis de conducere, motiv pentru care a apelat la M.D pentru a-i conduce autoturismul până în municipiul Huși, pentru a-l alimenta cu carburant. La întoarcere, în apropiere de localitatea Lunca Veche, la propunerea lui M.D., a hotărât să se urce la volanul autoturismului, pentru a învăța să conducă.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu deține permis de conducere.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Prima tranşă de vaccin antigripal de la Ministerul Sănătăţii a ajuns la Vaslui

Ministerul Sănătăţii a achizionat vaccinul antigripal pentru sezonul rece, iar prima tranşă de 330 de …

Gafa DSP Vaslui: Elevele cu Covid-19 nu sunt de la LMK Vaslui!

Elevele confirmate cu Covid-19 nu sunt de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui. Una dintre ele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *